Ηλεία

Ηλεία: «Βούλιαξε» ο δρόμος στα Περιβόλια Φιγαλείας!

per.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και στη Δ.Ε.ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ, κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο της Φιγαλείας.

Έτσι λοιπόν στα δύο έχει κοπεί από χτες ο οδικός άξονας που ενώνει τα ορεινά χωριά της Φιγαλείας, Πετράλωνα με Περιβόλια, Στόμιο, Αρχαία Φιγαλεία αλλά και με το Δραγώγι και το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα εξαιτίας μεγάλης καθίζησης του οδοστρώματος.

Έτσι λοιπόν η κίνηση γίνεται με μεγάλη δυσκολία, ενώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η κίνηση βαρέων οχημάτων και τουριστικών λεωφορείων, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του δρόμου και πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Το σημείο όπου έχει υποστεί καθίζηση βρίσκεται πάνω από παραπόταμο της Νέδας που διέρχεται από την περιοχή και το οποίο πριν από δύο μήνες παρέσυρε και κατέστρεψε το αντλιοστάσιο ύδρευσης του Δ.Δ. Πετραλώνων. Ο πρόεδρος του Δ.Δ.Πετραλώνων κ.Αποστολόπουλος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο ενημερώνοντας κάθε αρμόδια αρχή αλλά και την αστυνομία για να λάβουν τα μέτρα τους, αλλά «μάλλον» δεν έχουν ευθύνες καθώς όπως δήλωσαν ο δρόμος ανήκει στην Π.Ε.Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Δ.Δ.Πετραλώνων έκανε και σήμερα αυτοψία στο σημείο και δήλωσε στο ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

«O Δρόμος έχει υποστεί μεγάλη καθίζηση και είναι έτοιμος να υποχωρήσει. Για αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η κίνηση βαρέων οχημάτων στην περιοχή αλλιώς θα υποχωρήσει ο δρόμος και τα οχήματα θα πέσουν στη χαράδρα. Δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα… για αυτό και ενημερώνουμε. Ήδη έχω ενημερώσει το Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας αλλά και την αστυνομία αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, δεν μπορούν να επέμβουν καθώς ο οδικός άξονας ανήκει στην Π.Ε.Ηλείας. Παρακαλώ λοιπόν την Π.Ε.Ηλείας ή ακόμα και την Περιφέρεια να στείλουν άμεσα μηχανήματα. Ο δρόμος είναι στον αέρα και μάλλον δεν θα αντέξει με νέα κακοκαιρία».

Τέλος κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες σε σημεία της Επ.Οδ Θολού – Φιγ αλείας, στον οδικό άξονα Πετράλωνα – Περιβόλια, Περιβόλια – Αρχαία Φιγαλεία, Αρχαία Φιγαλεία – Πλατάνια και Πετράλωνα – Λυνίσταινα όπου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Όλη η επικαιρότητα