Ηλεία

Ηλεία: Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν 42χρονο στην Αμαλιάδα! (VIDEO)

perdikis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με τρεις ληστές, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1300 ευρώ περίπου και έγιναν καπνός, βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης ένας 42χρονος στην Αμαλιάδα, ακριβώς έξω από το σπίτι του.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας και Οινομάου, με τους τρεις δράστες να μην ανοίγουν καν το στόμα τους να ζητήσουν τα χρήματα από τον 42χρονο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Τα μεσάνυχτα

Ο 42χρονος Χαράλαμπος Περδίκης διατηρεί καφενείο στην πλατεία Δημοκρατίας στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Λαμπείας στην Αμαλιάδα και η καθημερινότητά του δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα.

Έτσι λοιπόν και το βράδυ της Τρίτης, αφού περίμενε να φύγει μια παρέα τεσσάρων ατόμων, έκλεισε λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα το καφενείο του, πήγε έναν νεαρό που εργάζεται μαζί του στο σπίτι του και επέστρεψε στο δικό του, που βρίσκεται ακριβώς στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας και Οινομάου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrisnews.com ο 42χρονος, αφού στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του και το κλείδωσε, ετοιμαζόταν να ανέβει στο σπίτι του, όταν τον πλησίασαν τρία άτομα τα οποία κινούνταν από την οδό Ευαγγελιστρίας προς το μέρος του.

Οι τρεις άνδρες φορούσαν κουκούλες στα πρόσωπά τους και πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση ο 42χρονος, άρχισαν να τον χτυπούν με δύναμη, χωρίς να του πουν λέξη.

Ο ένας εκ των δραστών άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι χρησιμοποιώντας ένα ρόπαλο που έμοιαζε με γκλοπ, ενώ οι άλλοι δύο τον χτυπούσαν με γροθιές και μπουνιές στο σώμα.

Έφυγαν όταν έγιναν αντιληπτοί

Στα λίγα λεπτά που κράτησε ο ξυλοδαρμός, οι δράστες έψαχναν ταυτόχρονα τις τσέπες του παντελονιού του, απ’ όπου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1100 ευρώ, ενώ από μία τσάντα που κρατούσε στα χέρια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 με 200 ευρώ σε κέρματα.

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με την μαρτυρία του 42χρονου, ήταν νεαρής ηλικίας, ψηλοί και γεροδεμένοι και τράπηκαν σε φυγή όταν ο ιδιοκτήτης του καφενείου άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να τον ακούσουν η σύζυγος και οι γείτονές του, οι οποίοι και βγήκαν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους για να δουν τι είχε συμβεί και παράλληλα κάλεσαν την Αστυνομία.

Οι δύο δράστες τράπηκαν πεζοί σε φυγή, με κατεύθυνση την οδό Οινομάου προς την περιοχή της Φραγκαβίλλας, ενώ ο τρίτος κινήθηκε επί της Οινομάου αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς την περιοχή της λαϊκής αγοράς.

Τον παρακολουθούσαν;

Σύμφωνα με τον 42χρονο, οι δράστες προφανώς ήθελαν να του επιτεθούν στο καφενείο, αλλά δεν βρήκαν την ευκαιρία και έτσι τον ακολούθησαν στο σπίτι του.

«Όσο ήμουν στο καφενείο είδα κάποιες περίεργες κινήσεις, από 2-3 άτομα απέναντι από το καφενείο, αλλά δεν έδωσα σημασία. Προφανώς επειδή ήταν μία παρέα εκεί δεν με πλησίασαν στο καφενείο και με ακολούθησαν στο σπίτι. Όταν κατέβηκα από το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι μου, έτρεξαν κατά πάνω μου και χωρίς να μου πουν τίποτα άρχισαν να με χτυπούν» ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Πατρίς» ο κ. Περδίκης.

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας που ερευνά την υπόθεση, ενώ ο 42χρονος με τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο του Πύργου για να γίνει νευροχειρουργική εκτίμηση και χθες το μεσημέρι επέστρεψε στο σπίτι του.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα