Ηλειούπολη

Οι… άριστοι των αρίστων στην Ηλεία

img_6881.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το αφιέρωμα που παρουσιάζουμε κάθε χρόνο, θεωρούμε ότι είναι ο μεγάλος έπαινος, γι’ αυτά τα παιδιά που πέτυχαν το άριστα, με βαθμό πρόσβασης από 19.000 σ΄όλη την Ηλεία.

Οι άριστοι των αρίστων, ακολουθώντας με προσήλωση τον στόχο τους κατάφεραν να νιώσουν αυτή την μεγάλη χαρά της επιτυχίας. Τους συναντήσαμε έναν-έναν στα φιλόξενα σπίτια τους, γνωρίσαμε από κοντά τους ίδιους και τις οικογένειές τους, είδαμε τα χαμογελαστά πρόσωπά τους και ανακαλύψαμε το κρυφό μυστικό της επιτυχίας τους.

Η τρυφερή αγκαλιά των αγαπημένων γονιών τους, η στοργή και η συμπαράσταση των λόγων και της δύναμης των πράξεων που πήραν, έγινε η δυνατή θέληση και το πείσμα για να πετύχουν το σκοπό τους. Το άριστα που κατέκτησαν  δικαίωσε τους ίδιους αλλά και τους γονείς τους. Με χαμόγελα ευτυχίας όλοι μαζί ζουν το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μια νέα σελίδα στη ζωή τους μόλις αρχίζει και εμείς τους ευχόμαστε νάναι πάντα άριστοι στο δικό τους όνειρο.

Λύκειο Ζαχάρως

Μαρία – Χρυσάνθη Τασούλη

Η μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου της Ζαχάρως Μαρία-Χρυσάνθη Τασούλη, είναι η πρώτη των πρώτων στην Ηλεία με βαθμό πρόσβασης 19,026 και μόρια 19.408. Πέτυχε 2η στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο τμήμα Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής, κάνοντας υπερήφανους και χαρούμενους τους γονείς της, τον Βασίλη Τασούλη – καθηγητή φυσικό στο Γυμνάσιο Κρεστένων και την Κων/να Τζανέτου – καθηγήτρια μαθηματικών στο Λύκειο Κρεστένων. Και οι δύο την δίδαξαν με την εμπειρία τους και την δική τους ευφυία, όπως και οι καθηγητές του σχολείου που χρόνια τώρα μετρά επιτυχίες.

Μας υποδέχτηκαν όλοι μαζί με χαμόγελα στο φωτεινό σπιτικό τους.

Με μεγάλη ευγένεια η Μαρία-Χρυσάνθη μας αγκάλιασε με καλοσύνη και μας ευχαρίστησε τόσο εκείνη, όσο και οι γονείς της για την παρουσία μας, αλλά πάνω απ’ όλα για την αναγνώρισή μας στο πρόσωπο ενός κοριτσιού που η πρωτιά της, στις πανελλήνιες δεν την άλλαξε. Μιλά με μετριοφροσύνη και σεμνότητα για την επιτυχία της. Διάλεξε την Τεχνολογική κατεύθυνση με τους βαθμούς του άριστα.

Στα μάτια της είδαμε την παιδική αθωότητα που καθρέφτιζε την απλότητά της. Και όταν την ρωτήσαμε πως πέτυχε το άριστα, μας είπε με ταπεινότητα – «διάβαζα έχοντας πρότυπο την αγαπημένη μου μοναδική αδελφή την Φαίη που πέτυχε έβδομη στο Μαθηματικό της Αθήνας με άριστα και 19.300  μόρια το 2011. Διδάχτηκα από εκείνη και τα κατάφερα.  Με βοήθησαν και οι δύο  γονείς μου  που ήταν το πιο δυνατό δίδυμο για τις γνώσεις μου».

Η Μαρία – Χρυσάνθη μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Της αρέσει να παρακολουθεί τους αγώνες μπάσκετ, αλλά έχει και μια μεγάλη αδυναμία το ποδόσφαιρο και στον «Ολυμπιακό». Δεν χάνει ποτέ παιχνίδι του. Αστειευόμενη  της είπα τώρα πια που θα σπουδάζει στην Αθήνα, θα είναι πιο εύκολο να βλέπει ζωντανά τα παιχνίδια του, και χαμογελώντας μου είπε: «θα μας κάνει χαρούμενες εμένα και την αδελφή μου». Ένα ακόμη πρόσωπο που σήμερα περιμένει να διαβάσει την αγαπημένη του «Πατρίδα» και τις «Επιλογές» της, για την εγγονή του την Μαρία-Χρυσάνθη που την λατρεύει είναι ο παππούς της Χαράλαμπος Τζανέτος που νιώθει τόσο ευτυχισμένος για την πρωτιά της. Γύρω μας οι φωτογραφίες της Φαίης και της Μαρίας-Χρυσάνθης κοσμούν το μοντέρνο σαλόνι τους όταν κρατούσαν την σημαία του σχολείου τους που τους έκαναν υπερήφανους.

Με ταπεινότητα μας λέει τους βαθμούς της που την έκαναν πρώτη των πρώτων.

Φεύγοντας της δώσαμε την ευχή: Πάντα στη ζωή της να κερδίζει πρωτιές.

Έκθεση       17,2

Μαθηματικά γεν.        20

ΑΟΔΕ          20

Μαθηματικά      17

Προγραμματισμός      20 ΑΕΠ

Φυσική Κατευθ. 19,2

Αρχές Οικον. Θεωρίας         20

2ο Λύκειο Αμαλιάδας

Φώτης Χρυσανθακόπουλος

Ο μαθητής του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας είναι ο δεύτερος με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Ηλεία. Πέτυχε 8ος στην Ιατρική Πατρών, με βαθμό πρόσβασης 19,15, μόρια 19.225. Γέμισε χαρά και περηφάνεια τους αγαπημένους του γονείς τον πρ. Δ/ντή της Αστυνομίας Ηλείας Ανδρέα Χρυσανθακόπουλο και την καλοσυνάτη μαμά του Βάσω.

Μας υποδέχτηκαν με λόγια επαίνου για την εφημερίδα «Πατρίδα», και τον ρόλο της στην κοινωνία.

Ο Φώτης είναι ένα ξεχωριστό παιδί, ευγενικό, απλό, επικοινωνιακό, έτοιμος να βοηθήσει, να εξυπηρετήσει. Όλα αυτά τα διακρίναμε στο σύντομο ραντεβού μας και τη γνωριμία μας μαζί του. Διακρίναμε ακόμη το πιο σημαντικό στοιχείο στον χαρακτήρα του. Ευαίσθητος με τον άνθρωπο και τη ζωή του. Αυτή διάλεξε να υπηρετήσει με το λειτούργημα του γιατρού. «Θα γίνω γιατρός να βοηθήσω τον άνθρωπο» ήταν τα λόγια του. Εκτός από την φιλομάθειά του στο διάβασμα το μπάσκετ είναι αυτό που από μικρός στην Α’ Δημοτικού έπαιζε στην ομάδα του Κοροίβου. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Κοντά μας ήταν και ο μικρός αδελφός του Χρήστος μαθητής της Γ’ Γυμνασίου και αυτός άριστος στα μαθήματά του. Με χαρά μας διάβασε τους βαθμούς του η μαμά του Βάσω, που σ’ αυτήν οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Φώτη μια που αφιέρωσε τον χρόνο της με την πολύτιμη βοήθειά της.

Έκθεση       17,9,

Βιολογία γενικής         20,

Μαθηματικά      19,3

Βιολογία κατεύθυνσης         19

Χημεία       19,9

Φυσική      17,1

2ο Λύκειο Αμαλιάδας

Νίκος Πολυχρονόπουλος

Όταν τηλεφωνούσαμε για τις επιτυχίες του 2ου Λυκείου της Αμαλιάδας, η Λυκειάρχης του Αγνή Μπαλλή, με μεγάλη σεμνότητα μας παρουσίασε στους άριστους της σημαίας τον γιο της Νίκο. Της δώσαμε μια ευχή και υπόσχεση. «Το καλοκαίρι θα είμαστε κοντά σας για να σας ευχηθούμε για τον γιο σας». Και έτσι έγινε: H φιλόξενη πόρτα του σπιτιού τους άνοιξε για να βρεθούμε κοντά τους να τους αγκαλιάσουμε και να ευχηθούμε για τη  μεγάλη επιτυχία του Νίκου.

«Όπως μας το είχατε υποσχεθεί θα μας πει με μεγάλη χαρά και χαμόγελα η μαμά του Αγνή Μπαλλή και συνεχίζει με υπερηφάνεια  το 2ο Λύκειο θα είναι για πολλά χρόνια πρώτο σ’ επιτυχίες γιατί οι καθηγητές του έχουν την καλύτερη συνεργασία με τους άριστους μαθητές μας».

Ο Νίκος ένα παιδί χαμηλών τόνων με απλότητα μας λέει ότι δεν στερήθηκε την καλή παρέα των φίλων του. Είχε όμως μεθοδικότητα στο διάβασμα και η επιτυχία του είναι γιατί ήθελε ο ίδιος να διαβάσει χωρίς να αφήνει κενά. Προσπάθησε μόνος του να συγκροτηθεί, να πιστέψει στον εαυτό του και να κάνει κυρίαρχο το όνειρό του. Στην ερώτησή μας τι ειδικότητα τον ενθουσιάζει να ειδικευτεί; μας απάντησε: «Oγκολόγος να βοηθήσω πιο πολύ τον άνθρωπο. Το κλίμα ήταν χαρούμενο και όταν τον ρωτήσαμε η μαμά δεν σε βοήθησε στην επιτυχία σου με γέλια μας απάντησε. «Μου έμαθε πολύ καλά τα γαλλικά, τα μιλώ σαν την μητρική μου γλώσσα και αυτό γιατί η Λυκειάρχης Αγνή Μπαλλή είναι καταξιωμένη καθηγήτρια Γαλλικών. Η ίδια καμαρώνει τους δύο γιούς της τον έναν τον Αλέξη που σπουδάζει Κτηνιατρική στη Θεσσαλονίκη και τώρα τον Νίκο στην Ιατρική Αθηνών.

Την προσοχή μας τράβηξε η ζωγραφική του μπαμπά του Διονύση Πολυχρονόπουλου συνταξιούχου καθηγ. Καλών Τεχνών που απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη κοντά στον Αλέξη. Όλοι οι πίνακες του ήταν υπέροχοι αλλά αυτός που μας εντυπωσίασε ήταν με τον Νίκο  μικρό  να διάβαζει επάνω στον καναπέ του σαλονιού τους.

Έκθεση       17,3

Μαθηματικά      18,3

Βιολογία κατεύθυνσης         18,3

Φυσική      19,1

Χημεία       19,7

Βιολογία γεν      19,9.

Με βαθμό 19,8 και μόρια 19,094.

3ο Λύκειο Πύργου

Δήμητρα Βάγια

Το καμάρι του 3ου Λυκείου Πύργου είναι η Δήμητρα Βάγια. Χρόνια τώρα η αριστούχος μαθήτρια έπαιρνε τη σημαία στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο που κράτησε τη σημαία και την 28η Οκτωβρίου και την 25 Μαρτίου.

Η βαθμολογία της με βαθμό πρόσβασης είναι 19.089 διάλεξε την Τεχνολογική κατεύθυνση με τους  βαθμούς του άριστα.

Η  Σχολή ΣΣΑΣ στρατιωτική σχολή Αξιωματικών Σωμάτων στο Οικονομικό Τμήμα στη  Θεσσαλονίκη, ήταν η επιθυμία της.

Η σχολή της δεν είναι σαν τις άλλες. Είναι γνωστό σ’ όλους εκεί σπουδάζουν οι άριστοι των αρίστων. Είναι η καλύτερη ομάδα χαρισματικών παιδιών με το άριστα των βαθμών τους με  την ιδιαιτερότητα της διαμονής  και σπουδών. Θέλουν να έχουν χαρακτήρες που να είναι οργανωτικοί και πειθαρχημένοι. Αυτά διαθέτει η Δήμητρα Βάγια που από μικρή είχε μέσα της οργάνωση, πειθαρχία και καλή θέληση.

Πρότυπο σωστής οργάνωσης είχε τον μπαμπά της Χαράλαμπο Βάγια απόστρατο αντισμήναρχο στην Πολεμική Αεροπορία.

Διδάχτηκε όμως και από τη μαμά της Σοφία Κίτσου τη γνωστή διαιτολόγο που της δίδαξε στη ζωή της το άριστο πρόγραμμα.

Μιλά Αγγλικά  – Γερμανικά και έχει μια μεγάλη αδυναμία στον αθλητισμό και συγκεκριμένα  στο μπάτμιντον. Τα χρυσά και ασημένια μετάλλια της κυριαρχούν στο όμορφο σπιτικό της, στους Πανελλήνιους αγώνες, που από μικρή συμμετείχε.

Τα αγαπημένα αδέλφια της, η Πωλίνα σπουδάζει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πατρών και ο αδελφός Ραφαήλ – Παναγιώτης είναι άριστος μαθητής της Β’ Λυκείου και είναι σίγουρο  ότι και αυτός θα κάνει υπερήφανους τους γονείς του, όπως η Δήμητρα και η Πωλίνα. Τους ευχόμαστε να ζουν πάντα χαρές και επιτυχίες.

Έκθεση       16,8

Μαθηματικά      15,4

Φυσική Κατ. 18,5

Μαθηματικά γεν. 19,8

Ανάπτυξη Εφαρμογών          19,7

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης           20

Αρχές Οικονομικής θεωρίας         20.

2ο Λύκειο Πύργου

Γιώργος Καραμάνης

Ο Γιώργος Καραμάνης, το ήρεμο, ευγενικό και ταπεινό παιδί μέλος της γνωστής οικογένειας Καραμάνη. Είναι εγγονός του αείμνηστου Πυργιώτη γιατρού – μικροβιολόγου Δημήτρη Καραμάνη και γιος του καλοσυνάτου φαρμακοποιού Δημήτρη Καραμάνη και της γλυκιάς και πρόθυμης μαμάς του Ελένης συντ. υπαλλήλου της ΔΕΗ.

Τους συναντήσαμε στο άνετο και μοντέρνο σπίτι τους. Είδαμε να μας καλοδέχεται όλη η οικογένεια, η Μαρία που σπουδάζει στο Χημικό Πατρών, η Δήμητρα μαθήτρια  στην Γ’ Γυμνασίου, ο μικρός Κωνσταντίνος μαθητής στην Ε’ Δημοτικού,  και ο Γιώργος που έκανε υπερήφανους όλους για τη μεγάλη του επιτυχία. Πρώτος στο σχολείο του  το Β’ Λύκειο Πύργου με 19.036  μόρια κατακτώντας την 13η θέση στην Ιατρική Πατρών.

«Δεν πίστευα ότι θα είχα τόσο μεγάλη επιτυχία στα  μαθήματά μου, όμως με τη βοήθεια του Θεού έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα», θα μας πει μετρημένα ο Γιώργος Καραμάνης.

Έχουμε πολλές φορές διακρίνει αυτή τη μεγάλη οικογένεια Καραμάνη για την πίστη της στο Θεό αλλά και για την αγάπη  των ανθρώπων, που με καλοσύνη και ευγένεια όλοι μαζί ζουν στην κοινωνία του Πύργου. Έτσι μεγάλωσε ο Γιώργος από τα παιδικά του χρόνια ακούγοντας τις χριστιανικές  διδαχές του μπαμπά του Δημήτρη και της μαμάς του Ελένης.

Ο άνθρωπος που έπαιξε το πιο σημαντικό χριστιανικό ρόλο  στη ζωή του ήταν ο παππούς του ο παπα – Γεώργιος Παπασταύρου, που πήρε το όνομά του, κάνοντας τον, πολύ χαρούμενο για τη μεγάλη του επιτυχία .

Στα μαθητικά του χρόνια ήταν ο άριστος μαθητής αλλα τόσο ταπεινός που λέει συνέχεια ό,τι κατάφερα  το κατάφερα με τη δύναμη του Θεού. Αυτή η δύναμη που κυριαρχεί με την αγάπη του στο καλό του σπιτιού τους.

Ο λόγος των γονιών του Δημήτρη και Ελένης ευγενικός.

«Αυτό που κάνετε γι’ αυτά τα παιδιά  όλης της Ηλείας, είναι δείγμα για μια ακόμη φορά της σωστής εφημερίδας σας που διαβάζουμε χρόνια, μας είπαν».

Αφου τους είπαμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή τους συνεχίσαμε για τον σκοπό και το ρόλο του γιατρού που είχε πρότυπο αν  και δεν τον γνώρισε τον αείμνηστο παππού του, Δημήτρη Καραμάνη.

«Ήθελα να σπουδάσω Ιατρική γιατί ο παππούς μου ήταν γιατρός,γιατροί και  οι θείοι μου, Νίκος Πυρηνικός γιατρός και η θεία μου, σύζυγός του, Χριστίνα Μικροβιολόγος, ο θείος Άγγελος Στρατιωτικός γιατρός αναισθησιολόγος. Θέλω να βοηθήσω τον άνθρωπο, αυτό το έμαθα από εκείνους και γι’ αυτό και θεωρώ πάνω από όλα χριστιανικό λειτούργημα την Ιατρική».

Του αρέσει να ζωγραφίζει, με μολύβι και να δημιουργεί αγιογραφίες με τέμπερες. Χαίρεται όταν βλέπει το αποτέλεσμα των Αγίων Εικόνων από τα χέρια του. Το «μπράβο» των γονιών του και των άλλων σ’ αυτή του την  αδυναμία τον γεμίζει με την πιο μεγάλη χαρά όπως και αυτή που νιώθει τώρα που θα σπουδάσει γιατρός.

Χημεία       19,9

Βιολογία    19,8

Φυσική κατ.18,2

Μαθημ. 16,2      Έκθεση 17,2

Φυσική γεν. 19,7.

Από την Σοφία Βαρουξή

sophie.epiloges@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα