Ηλεία: Αγώνας δρόμου για το νερό στη Δάφνη

Ούτε ο «Ηρακλής» κατάφερε να δώσει λύση στο  μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες η ΤΚ Δάφνης ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού μήκους περίπου 200 μέτρων που έχει υποστεί την ζημιά.

Χθες το πρωί έφθασε στη Δάφνη, αφήνοντας στη μέση εργασίες στην Ανδραβίδα,  το αποφρακτικό όχημα που μισθώνει ο Σύνδεσμος «Ηρακλής» σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση. Οι εργάτες, κατέβαλαν πολύωρες και υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά δεν κατάφεραν να επιδιορθώσουν τον αγωγό. Σήμερα πάντως αναμένεται να φθάσει στη Δάφνη ο καινούργιος αγωγός και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασής του.

 

Για το θέμα της παρουσίας του αποφρακτικού οχήματος του Συνδέσμου «Ηρακλής» στην περιοχή έκαναν δηλώσεις ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Διονύσης Μάλιαρης.

Δήλωση δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε: “Από την ημέρα που ενημερώθηκα ότι υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης στη Δάφνη, προσπαθώ με την Τεχνική Υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να δώσουμε λύση.  Ο αγωγός Αετοράχη-Δάφνη είναι πολύ παλιός, πάνω από δύο χιλιόμετρα και έπρεπε να είχε αντικατασταθεί πριν χρόνια. Η αντικατάσταση δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα τα γνωστά προβλήματα. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει κάνει μελέτη για αντικατάσταση του αγωγού στο σύνολό του και προτάθηκε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» να γίνει το έργο. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι έχει φρακάρει τμήμα του αγωγού και συγκεκριμένα 200 μέτρα. Ο Δήμος έχει παραγγείλει τον αγωγό, ο οποίος θα φθάσει το Σάββατο το πρωί και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασής του ώστε να δοθεί νερό στη Δάφνη. Επικοινώνησα με συνεργάτες μου στον «Ηρακλή» και αποφασίστηκε να πάει αποφρακτικό στη Δάφνη και να κάνει προσπάθειες ώστε να δοθεί λύση. Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν ότι πρέπει να αφήσουν την μικροπολιτική.  Κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν προβλήματα ετών στις υποδομές και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να φτιάξουν βιογραφικό

«Ξεκινά αντικατάσταση»

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Χρήστος Παλαιολόγος δήλωσε νωρίτερα: «Επικοινώνησα και πάλι με την πρόεδρο της ΤΚ Δάφνης και συνεννοήθηκα για την αποστολή ενός πυροσβεστικού οχήματος το οποίο θα μεταφέρει νερό στον υδατόπυργο. Αύριο Σάββατο εκτιμώ ότι θα ξεκινήσουμε τις εργασίες αντικατάστασης του αγωγού ώστε να λυθεί το πρόβλημα»

Δήλωση Διονύση Μάλιαρη

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνη  Διονύσης Μάλιαρης δήλωσε:

«Το αποφρακτικό όχημα που είναι μισθωμένο από τον «Ηρακλή» ,  το πρωί της Παρασκευής βρισκόταν σε εργασίες στην Ανδραβίδα. Όταν υπάλληλοι με ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα στην Δάφνη , τους είπα να σταματήσουν τις εργασίες στην Ανδραβίδα και με δική μου συναίνεση το  όχημα μετέβη στην ΤΚ σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος υδροδότησης των περίπου 80 κατοίκων που εδώ και 13 μέρες ζουν το μαρτύριο της σταγόνας που τους έχει επιβάλλει η πάγια αδιαφορία του δημάρχου και συνεργατών του. Η οικειοποίηση πρωτοβουλιών και έργων του συνδέσμου «Ηρακλής» εκθέτει εκείνους που πασχίζουν απεγνωσμένα να  παρουσιάσουν έργα στο τέλος της αυτοδιοικητικής τους θητείας»

Η πρόεδρος της ΤΚ Δάφνης κ. Ελένη Δημητροπούλου δήλωσε: «Ελπίζουμε αύριο να ξεκινήσει η επίλυση του προβλήματός μας. Η λύση όμως αυτή θα είναι προσωρινή. Ζητάμε την αντικατάσταση όλου του αγωγού από την Αετοράχη προς την Δάφνη»