Χωρίς κατηγορία

Ηλεία: Ανασύρθηκαν νεκρά από το αρδευτικό κανάλι τα δύο «αγγελούδια»… (VIDEO)

strefi_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

(Νεότερη ενημέρωση 15:30)… Σε ατύχημα αποδίδει η Αστυνομία τον θάνατο των δύο παιδιών ηλικίας 7 και 4 ετών.

Ωστόσο, συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί, το πώς ακριβώς βρέθηκαν τα δύο αδέλφια, βουλγαρικής υπηκοότητας, μέσα στο αρδευτικό κανάλι.

Παράλληλα, αναμένεται και το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. 

(Νεότερη ενημέρωση 08:30) Βρέθηκαν πνιγμένα πριν από λίγη ώρα τα δύο μικρά «αγγελούδια» που αναζητούνταν από το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrisnews.com, καθώς τα πτώματά τους εντοπίστηκαν να επιπλέουν στην επιφάνεια του καναλιού.

Άκαρπες παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης οι έρευνες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό δύο ανήλικων αγοριών από τη Βουλγαρία, ηλικίας 7 και 4 ετών αντίστοιχα, που φαίνεται να χάθηκαν μέσα στο αρδευτικό κανάλι του ΓΟΕΒ στο ύψος του Στρεφίου, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους.

Η τραγωδία για τους Βούλγαρους γονείς άρχισε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν αντιλήφθηκαν πως τα δύο παιδιά είχαν αργήσει να επιστρέψουν στο σπίτι από την κατοικία των παππούδων τους που είχαν επισκεφθεί γύρω στις 2 το μεσημέρι ώστε να παραλάβουν τρόφιμα και πόσιμο νερό για την οικογένεια.

Σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, φαίνεται πως τα παιδιά έφτασαν στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού όπου προμηθεύτηκαν τα προϊόντα που ήθελαν ενώ λίγο αργότερα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως χάθηκαν ξαφνικά τα ίχνη τους.

Ανάστατοι οι δύο γονείς που μένουν στην περιοχή περίπου ένα μήνα, μόλις αντιλήφθηκαν την απουσία των παιδιών τους, άρχισαν τις έρευνες στα γύρω χωράφια και κατέληξαν στο αρδευτικό κανάλι του ΓΟΕΒ που φαίνεται τα παιδιά να ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη διαδρομή όταν πήγαιναν στη γιαγιά τους.

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, εντόπισαν κοντά στο κανάλι το φαγητό (κρέας) που μετέφεραν τα παιδιά, αντιλαμβανόμενοι ότι πιθανότατα τα δύο ανήλικα παιδιά έπεσαν μέσα.

Για τον εντοπισμό των δύο μικρών παιδιών κινητοποιήθηκαν άμεσα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ενώ τις έρευνες ενίσχυσε και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα με ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες και τη χρήση βάρκας,

Σημαντική ήταν και η συμβολή του ΓΟΕΒ, καθώς άμεσα οι υπεύθυνοι έκλεισαν την παροχή νερού ώστε να χαμηλώσει η στάθμη των υδάτων.

Στο σημείο των ερευνών και στη γύρω περιοχή συμμετείχαν και αεροσκάφη καναντέρ, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι και αργά τη νύχτα.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν το πρωί της Πέμπτης, με την ελπίδα να βρεθούν ζωντανά τα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο πατέρας των άτυχων παιδιών φέρεται να ισχυρίστηκε στην αστυνομία πως η γιαγιά των παιδιών (και μητριά του) έχει καθοριστική συμβολή στο περιστατικό, μια και ανέφερε πως έχει προκαλέσει τον πνιγμό τωνπαιδιών, καταγγελία που εξετάζεται με πολλή προσοχή από τις Αρχές.

Πηγή Γιακουμέλου

———————–

1.8.2013

20:15 Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγοριών στο αρδευτικό κανάλι στο Κάτω Στρέφι. Στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, τα δύο αγόρια χάθηκαν όταν πήγαν  στο σπίτι των παππούδων τους για να φέρουν φαγητό και νερό στους γονείς τους, οι οποίοι βρίσκονταν στα κτήματα που νοικιάζουν και καλλιεργούν στην περιοχή.

Η αναζήτηση των παιδιών από τους γονείς ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι, όταν διαπίστωσαν ότι αργούσαν να επιστρέψουν.

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, εντόπισαν κοντά στο κανάλι το φαγητό (κρέας) που μετέφεραν τα παιδιά, αντιλαμβανόμενοι ότι πιθανότατα τα δύο ανήλικα παιδιά έπεσαν μέσα.

Οι έρευνες συνεχίζονται αμείωτες, παρόντων των απαρηγόρητων γονέων. Ωστόσο, ο πατέρας του παιδιού δίνει διάσταση εγκλημαυικής ενέργειας στην υπόθεση, ισχυριζόμενος -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι τα παιδιά τα έσπρωξε στο κανάλι η γιαγιά τους (μητριά του πατέρα του)!



18:45 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του patrisnew.com, τα δύο παιδιά που αναζητούνται, κάτοικοι Στρεφίου, 4 και 7 ετών αντίστοιχα, βουλγαρικής καταγωγής, πιθανότατα έπεσαν στο αρδευτικό κανάλι υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Δύο ανήλικα παιδιά αναζητούν Αστυνομία και Πυροσβεστική, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com έχουν πέσει σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή του Στρεφίου.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση

Όλη η επικαιρότητα