Χωρίς κατηγορία

Ηλεία: Αντίστροφη μέτρηση για το διυλιστήριο του φράγματος Πηνειού!

pinheios.jpg

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του διυλιστηρίου στο φράγμα του Πηνειού, που αναμένεται να ξεδιψάσει οριστικά σχεδόν 85.000 κατοίκους, καθώς τα ξημερώματα «έδεσε» στο λιμάνι της Κυλλήνης το φορτηγό πλοίο που μετέφερε το τελευταίο φορτίο με σωλήνες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση του διυλιστηρίου με τη δεξαμενή που υπάρχει στην περιοχή του Χαβαρίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το συγκεκριμένο κομμάτι του έργου πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας του διυλιστηρίου.

Σε δηλώσεις του στο patrisnews.com ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα ήρθε το τελευταίο φορτίο σωλήνες ούτως ώστε να ολοκληρώσουμε το δίκτυο σύνδεσης του διυλιστηρίου με την δεξαμενή που υπάρχει στο ύψος του Χαβαρίου και άρα, καλώς ενόντων των πραγμάτων όπως μας λέει και ο ανάδοχος, σε δύο με τρείς μήνες θα είναι έτοιμα αυτά για να μπορέσουμε να αρχίσουμε τις δοκιμαστικές λειτουργίες του διυλιστηρίου.

Το εργοστάσιο είναι έτοιμο, το νερό, η παροχή έχει δοθεί από το φράγμα μέσα στο εργοστάσιο, εκείνο που περιμένουμε λοιπόν είναι η ολοκλήρωση του δικτύου, να φτάσουμε μέχρι τη δεξαμενή που πιάνουμε το νερό του Κακοταρίου και τότε όλες οι περιοχές, όλα τα νοικοκυριά που αυτή τη στιγμή παίρνουν νερό από το Κακοτάρι να παίρνουν νερό από το φράγμα. Τα αντλιοστάσιο γίνονται αυτή τη στιγμή, άρα μιλάμε για τα τελευταία 2,5 χιλιόμετρα του αγωγού που θα συνδεθούν με τη δεξαμενή και θα είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε νερό».

«Ανοίγονται αναπτυξιακοί ορίζοντες»

Για ένα από τα μεγαλύτερα έργα του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα που πρόκειται να καλύψει όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες για νερό που θα προκύψουν, ανοίγοντας παράλληλα αναπτυξιακούς ορίζοντες για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας, έκανε λόγο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης είπε: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, είναι ένα έργο που εντάσσεται στα 50 μεγαλύτερα έργα του ΕΣΠΑ στη χώρα μας, και πώς να μην είναι, αυτή τη στιγμή θα μπορέσει να δώσει νερό σε 85.000 ανθρώπους και έχει οπτική, προέκταση, για μέχρι 150.000 ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι όσος τουρισμός και αν αναπτυχθεί στην πορεία, που προσδοκούμε ότι θα γίνει αυτό, όση αύξηση του πληθυσμού και να υπάρξει, το διυλιστήριο αυτό θα μπορεί να εξυπηρετεί τον κόσμο για πολλές δεκαετίες (…).

Στάθης Πουλιάσης

([email protected])

Όλη η επικαιρότητα