Ηλεία

Ηλεία: Απεβίωσε η Βιβή Δερεχάνη-Σταυροπούλου

Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, πλήρης ημερών, η Βιβή Δερεχάνη-Σταυροπούλου, διατελέσασα πρόεδρος του Συλλόγου Αμπελιωνιτών την περίοδο 1966 – 1972 κι Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπίων.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, ώρα 4 μμ, στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Η Βιβή Δερεχάνη-Σταυροπούλου κόρη του Θόδωρου Δερεχάνη ήταν πρωτεργάτης στη δημιουργία της εφημερίδας «ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ» η οποία εκδίδεται μέχρι σήμερα. Πρωτοστατώντας στην ίδρυση και στηρίζοντας στη συνέχεια ακούραστα την κυκλοφορία της εφημερίδας των Αμπελιωνιτών «Η Αμπελιώνα», η εκλιπούσα άνοιξε τους πολιτιστικούς ορίζοντες, έδωσε βήμα και χώρο έκφρασης σε αξιόλογους συντάκτες αλλά και σε απλούς ανθρώπους της πανέμορφης αυτής περιοχής, σφυρηλατώντας τους δεσμούς των Αμπελιωνιτών, διατηρώντας και αναδεικνύοντας τις παραδόσεις, προβάλλοντας και διεκδικώντας δυναμικά λύσεις για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σύλλογος Αμπελιωνιτών και η Κοινότητα Αμπελιώνας έχει τιμήσει τη Βιβή Δερεχάνη-Σταυροπούλου για την προσφορά της αποδίδοντας τον τιμητικό τίτλο της Επίτιμου προέδρου του Συλλόγου Αμπελιωνιτών.

Όλη η επικαιρότητα