Ηλεία

Ηλεία: Απουσίες από το μάθημά τους θα πάρουν οι μεταφέρομενοι – με τα Ταξί – μαθητές, των Δημοτικών Σχολείων

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων που μεταφέρονται με ΤΑΞΙ, φαίνεται πως θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία της Ηλείας, αφού οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν τη  μεταφορά μέχρι την καταβολή των οφειλομένων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς 2016-17.

Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών δεν είναι καινούργιο αλλά ταλαιπωρεί τις οικογένειες τους και τα σχολεία, κάθε χρόνο, αφού το «τέρας» της Ελληνικής γραφειοκρατίας είναι αυτό που «χρεώνεται» κατά καιρούς από τους αρμόδιους για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε να πραγματοποιούνται κανονικά οι μεταφορές των μαθητών στα σχολεία τους το πρωί, και η επιστροφή στα σπίτια τους το μεσημέρι.

Δεν θα μεταφέρουν τα παιδιά

Στη μεταφορά των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία, στα Νηπιαγωγεία και στα Ειδικά Σχολεία έχουν μισθωθεί από το ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας (σ.σ το οποίο έχει αναλάβει το έργο της μεταφοράς των μαθητών) συμμετέχουν περίπου 20 ΤΑΞΙ σε όλη την Ηλεία. Τον περασμένο Οκτώβρη, οι ιδιοκτήτες και οδηγοί, μη έχοντας πληρωθεί για τις μεταφορές του περασμένου σχολικού έτους 2016-17, αποφάσισαν να σταματήσουν τη μεταφορά. Ωστόσο, λόγω της καταβολής μικρού μέρους των οφειλομένων και των δεσμεύσεων των εκπροσώπων του ΚΤΕΛ – όπως εξήγησε στην εφημ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΤΑΞΙ Πύργου Δημήτρης Μιαούλης – ότι η εξόφληση για τις μεταφορές μέχρι τον Ιούνιο του 2017, θα γίνει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτος, αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά. Τώρα όμως, δηλώνουν αποφασισμένοι, να μην υποχωρήσουν, αν δεν πληρωθούν. «Έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής και αντοχής. Έχουμε κόψει τιμολόγια και έχουμε πληρώσει ΦΠΑ για τα δρομολόγια που έχουμε κάνει μέχρι τον περασμένο Ιούνιο και ακόμα δεν έχουμε πληρωθεί. Τα αυτοκίνητά μας είναι δεσμευμένα πρωί και μεσημέρι για τη μεταφορά την οποία εκτελούμε κανονικά και πια δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα καύσιμα», λέει ο κ.Μιαούλης, εξηγώντας ότι έχουν ενημερωθεί για την απόφασή τους αυτή και οι γονείς των μαθητών και οι διευθυντές των σχολείων, των οποίων ζήτησε την κατανόηση.

Τι λέει το ΚΤΕΛ

Από την πλευρά του ΚΤΕΛ Ηλείας  ο Πρόεδρος Χρήστος Δημακόπουλος τόνισε ότι, από σήμερα δεν υπάρχει σύμβαση με τα Ταξί και πρόσθεσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι πληρωμές που απομένουν. «Ό,τι πληρωνόμαστε πληρώνονται, εκκρεμεί μόνο το τελευταίο τρίμηνο, για το οποίο ακόμα δεν έχουμε τιμολογήσει ακόμα, αλλά έχει δρομολογηθεί η εξόφλησή του», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Δημακόπουλος.

Νάνσυ Σπυροπούλου

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Όλη η επικαιρότητα