Ηλεία

Ηλεία: «Χάνονται οι περιουσίες μας» – Κραυγή απόγνωσης για τα κοπάδια που δέχονται επιθέσεις στη Μούτελη

Ακούστε το άρθρο

Ακόμα ένα περιστατικό με θάνατο κοπαδιού από επίθεση σκυλιού, συνέβη χθες στην περιοχή της Μούτελης. Θύμα της επίθεσης ήταν το κοπάδι του κτηνοτρόφου Κώστα Γουράνιου, ο οποίος σοκαρισμένος αντίκρισε το κοπάδι του με αίματα, με 1 πρόβατο να είναι σκοτωμένο και τα υπόλοιπα βαριά τραυματισμένα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γουράνιος όπως κάθε πρωί, κατευθύνθηκε προς τα ζώα του για να τους δώσει τροφή και νερό. Αυτό που αντίκρισε ήταν διασκορπισμένα ζώα, όπου ένα πρόβατο ήταν φαγωμένο στο σημείο της κοιλιάς, τρία βαριά τραυματισμένα και 2 ελαφρώς, ενώ ακόμα 2 γίδες ήταν και αυτές ελαφρώς τραυματισμένες. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση, αφού μερικές μέρες πριν έγιναν και άλλα παρόμοια περιστατικά σε κοπάδια κτηνοτρόφων της περιοχής. Σημαντική προσπάθεια αναμένεται να γίνει από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους τις επόμενες μέρες, προκειμένου να πιαστεί το σκυλί που καταστρέφει τις περιουσίες των κτηνοτρόφων. Όσον αφορά το σκυλί που πραγματοποιεί τις επιθέσεις, δεν είναι γνωστό αν είναι οικόσιτο ή αδέσποτο.

Για το χθεσινό περιστατικό, ο κ. Γουράνιος μίλησε αποκλειστικά στην «ΠΑΤΡΙΣ» για τις εικόνες που αντίκρισε αλλά και για το αν θα προβεί σε κάποιες ενέργειες: «Η εικόνα που αντίκρισα το πρωί ήταν πραγματικά σοκαριστική. Η ζημιά είναι τεράστια, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπήρχαν προβατίνες έτοιμες να γεννήσουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Ακόμα δεν έχουμε προβεί σε κάποια ενέργεια, ούτε έχουμε απευθυνθεί προς κάποιον αρμόδιο. Μου έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό παλαιότερα και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Μέχρι και στα δικαστήρια είχα φθάσει. Δεν υπήρξε ανταπόκριση. Οι επιθέσεις είναι αρκετά συχνές και δεν είναι μόνο πρόβλημα δικό μου. Χάνονται οι περιουσίες μας. Θα κάνουμε προσπάθεια να βρούμε το σκυλί αυτό. Πλέον θα αναγκαζόμαστε να τα φυλάμε ακόμα και το βράδυ».

Όλη η επικαιρότητα