Ηλεία

Ηλεία: Δύο πύρινα μέτωπα σε Καρυά και Λαμπέτι

Πυρκαγιών συνέχεια την Τρίτη, με τους ανθρώπους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας να παλεύουν για ακόμα μια φορά με τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το πρωί και το απόγευμα στις περιοχές Καρυά του δήμου Ωλένης και Λαμπέτι του δήμου Πύργου αντίστοιχα, φτάνοντας με επιτυχία στην πλήρη κατάσβεσή τους πριν επεκταθούν και κάψουν μεγαλύτερες εκτάσεις.

Συγκεκριμένα, το πρώτο και πιο σημαντικό μέτωπο ήταν αυτό στην περιοχή της Καρυάς, με την πρώτη ειδοποίηση στην υπηρεσία να φτάνει στις 12:10μμ. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν συνολικά 5 οχήματα με 10 άνδρες, εκ των οποίων 2 ήταν από την Π.Υ. Πύργου, 2 από την Π.Υ. Αμαλιάδας και 1 από το Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας. Επικεφαλής της κατάσβεσης ήταν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος. Ολοσχερώς κάηκαν 2 στρέμματα ξηρά χόρτα, καλάμια και χαμηλή βλάστηση, ενώ η πλήρης κατάσβεσή του ολοκληρώθηκε στις 17:20.

Το δεύτερο μέτωπο σημειώθηκε το απόγευμα στην περιοχή του Λαμπετίου και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο προς την Κρεμαστή. Άμεσα έδωσαν το παρόν στο μέτωπο 2 οχήματα από Π.Υ. Πύργου και ένα από Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας, με συνολικά 6 άνδρες. Επικεφαλής της κατάσβεσης ήταν ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ένα όχημα του Ανακριτικού Τμήματος της υπηρεσίας με ένα άτομο. Σε στάχτη μετατράπηκαν μονάχα 200τμ. καλάμια, με την πλήρη κατάσβεση να ολοκληρώνεται στις 19:55.

Και στα δυο μέτωπα, η άμεση αντίδραση της υπηρεσίας αποδείχθηκε σωτήρια και δεν επέτρεψε να κάψουν μεγαλύτερα κομμάτια γης.

Όλη η επικαιρότητα