Ηλεία

Ηλεία: Έκλεισε η Μπούκα από την «Βικτώρια» – Ο Πηνειός «γύρισε» πίσω

Ακούστε το άρθρο

Συνεργασία Δήμου και ΤΟΕΒ λύθηκε το πρόβλημα

Η αποχώρηση της «Βικτώριας» από το νομό χθες τα ξημερώματα συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα η  μπούκα, στις εκβολές του ποταμού Πηνειού να κλείσει  από τον κυματισμό και τον νοτιά και να «παγιδευτούν» τα νερά στην γύρω περιοχή πλημμυρίζοντας καλλιέργειες και κάποια σπίτια που υπάρχουν εκεί.

Από τις τρεις το πρωί άρχισε να εξελίσσεται έντονα το φαινόμενο και τα ξημερώματα ενημερώθηκαν και κινητοποιήθηκαν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πηνειού, η ΠΥ και η Αστυνομία. Άμεση η κινητοποίηση και του ΤΟΕΒ Γαστούνης που συνέβαλε τα μέγιστα και το πρόβλημα λύθηκε μετά από περίπου δύο ώρες.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης Δημήτρης Κουλούρης δήλωσε: «Νωρίς το πρωί έλαβα ένα τηλεφώνημα από τη δημαρχία ότι έχει κλείσει η εκβολή του Πηνειού στην παραλία της Μπούκας και μας ζήτησαν να βοηθήσουμε με το μηχάνημα του ΤΟΕΒ. Αυτό συμβαίνει στην μπούκα όταν φυσάει νοτιάς και τα κύματα φέρνουν χώμα και κλείνουν την εκβολή.Ανταποκριθήκαμε άμεσα. Το μηχάνημα ήταν στις 8 το πρωί στην εκβολή μαζί με το μηχάνημα της δημαρχίας και ύστερα από προσπάθειες απελευθερώσαμε τόνους νερού και η στάθμη του ποταμού έπεσε. Έτσι το νερό υποχώρησε και από τα εξοχικά της περιοχής και από διάφορες καλλιέργειες. Να τονίσω ότι η συνεργασία μας με τον δήμο Πηνειού είναι άριστη. Άλλα θέματα με την πλημμύρα δεν είχαμε.». Επίσης ένα μεγάλο δένδρο έπεσε στη Γλύφα προξενώντας ζημιές σε περίφραξη εξοχικής κατοικίας.

Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές: 

Όλη η επικαιρότητα