Ηλεία

Ηλεία: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Τριήμερο δράσεων και εκπαιδεύσεων

Ακούστε το άρθρο

Στις 15-16 Μαΐου στο Μαραθώνα Αττικής, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης  Ηλείας έδωσε το παρών με τον υπεύθυνο του υγρού στοιχείου, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στο HELO DUNKER, μια πολύ προηγμένη και εξειδικευμένη εκπαίδευση που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του πολεμικού ναυτικού και αφορά προσομοίωση διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο. Με αυτή την εκπαίδευση ενισχύεται ακόμα περισσότερο η Ε.Ο.Δ Ηλείας που εδώ και καιρό επενδύει σε εκπαιδεύσεις ώστε οι εθελοντές τις να είναι πάντα σε άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και να είναι σε θέση οποιαδήποτε στιγμή της ζητηθεί να επιχειρήσει όπου αυτό χρειαστεί.

Επίσης στις 17 Μαΐου η Ε.Ο.Δ Ηλείας έδωσε δυναμικά το παρών και στην ετήσια άσκηση ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ της πυροσβεστικής, που έλαβε χώρα στο Περιστέρι Ηλείας και συμμετείχε ενεργά στην άσκηση μετά από  πρόσκληση της ίδιας της Π.Υ.

Η Ε.Ο.Δ. Ηλείας θερμά για την άψογη συνεργασία που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της άσκησης, την Πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντές και ελπίζει φέτος να μην χρειαστεί να συνδράμει σε κανένα περιστατικό και όλα να κυλήσουν ομαλά.

Όλη η επικαιρότητα