Ηλεία

Ηλεία: Έμειναν ελεύθερα και τα πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας..

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι και με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους που προσήλθαν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στον ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου με τις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, αναμένοντας πλέον την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Στα «μαλακά» έπεσε ο πέμπτος, που θεωρείται ότι είχε περιφερειακή συμμετοχή.

Ειδικότερα, οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με υποχρέωση καταβολής εγγύησης και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο πέμπτος έμεινε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφού εκτιμήθηκε πως δεν αποτελεί μέλος της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, οι τέσσερις διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή και διακίνηση όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ζωοκλοπές κλπ.

Τρεις εκ των κατηγορούμενων συνδέονται με πρώτου βαθμού συγγένεια, αφού πρόκειται για πατέρα με τους δυο γιούς του. Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ) της περιοχής κάθε 1η του μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Κοινή ήταν η τιμωρία για τους γιούς, οι οποίοι πρέπει να δίνουν το παρόν κάθε 1η και 16η του μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και να μην έχουν τη δυνατότητα εξόδου από τη χώρα, ενώ κατατέθηκε και εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ στον καθένα. Ο τέταρτος της «συμμορίας» που λογίζεται ως φίλος της οικογένειας, οφείλει κάθε 1η και 16η του μήνα να δίνει το παρόν στο ΑΤ της περιοχής του, ενώ επιπλέον του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και κατατέθηκε και σ’ αυτόν εγγύηση 3.000€. Ο πέμπτος που σύμφωνα με τα στοιχεία δεν δείχνει να σχετίζεται με τη συμμορία, κατηγορείται για κλοπή και είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρόν στο ΑΤ της περιοχής του κάθε 1η του μήνα, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Εκτίμηση για την πορεία της υπόθεσης

Μετά την έκδοση της απόφασης με τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν στους κατηγορούμενους, ο συνήγορος των τεσσάρων Σάκης Κότσιφας, εκτιμά πως και στη συνέχεια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας η απόφαση θα είναι αθωωτική για όλους, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν αποδεικνύουν τα αδικήματα που αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ούτε και είναι η κατηγορία νομικά βάσιμη.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του πέμπτου κατηγορούμενου Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, δηλώνει ικανοποιημένος από τη χθεσινή εξέλιξη: «Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από τη σημερινή εξέλιξη, αφού ο εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν απολύτως περιοριστικό όρο. Η εξέλιξη αυτή ήταν για εμάς αναμενόμενη, αφού δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Άλλωστε η κατηγορία που του αποδίδεται αφορά συγκεκριμένες ενέργειες που δεν σχετίζονται με τους λοιπούς κατηγορούμενους και για την κατηγορία αυτή παρείχε αναλυτικές εξηγήσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην τέλεση αξιόποινων πράξεων. Για τον λόγο αυτό μάλιστα έχουμε ζητήσει το διαχωρισμό της δικογραφίας που τον αφορά, προκειμένου η δική του υπόθεση να κριθεί ανεξάρτητα, αφού δεν σχετίζεται με τις υπόλοιπες και θεωρούμε ότι στο δικαστήριο θα επιβεβαιωθεί πλήρως η αθωότητά του».

Όλη η επικαιρότητα