Ηλεία Πολιτισμός

Ηλεία: Εντυπωσίασε το κοινό το “Τρέμε- Τρέμε” από την Θεατρική Ομάδα “Ερασιτέχνες” στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Τα φώτα σβήνουν, η αυλαία ανοίγει η παράσταση αρχίζει και μία ακόμη μαγική στιγμή για την Θεατρική Ομάδα ‘ΕρασιΤΕΧΝΕΣ’ στην Αμαλιάδα είναι πραγματικότητα…

Η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Τρέμε- Τρέμε» το βράδυ της Παρασκευής στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, συνοδεύτηκε από θερμό χειροκρότημα και κολακευτικά σχόλια, καθώς η Θεατρική Ομάδα παρουσιάζει για μία ακόμη φορά ένα άρτιο αποτέλεσμα βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στα θεατρικά δρώμενα του τόπου.

 

Γέλιο από την αρχή έως το τέλος

Αυτή τη φορά επελέγη ένα έργο που προσφέρει απλόχερα και αβίαστα το γέλιο, από την αρχή μέχρι το τέλος, μέσα από μία ρομαντική διάθεση και αποδεικνύει ότι η διαφορετικότητα μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις. Γιατί, ο εκφοβισμός, το άγνωστο πολλές φορές, οι κοινωνικές διακρίσεις, δεν είναι αυτά που κάνουν έναν άνθρωπο σημαντικό, αλλά η αγάπη είναι αυτή που μπορεί να σε κάνει ξεχωριστό και η δύναμή της μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Η παράσταση είναι μία ρομαντική κωμωδία, ένα σύγχρονο παραμύθι βασισμένη στο έργο του Νηλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι» και σατιρίζει τα κοινωνικά και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα.

Ερμηνείες για χειροκρότημα

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ και οι ήρωές του, ο καθένας με την μοναδικότητα και διαφορετικότητά του, μέσα από την κατάρα που τους συνοδεύει στο χρόνο και τους έχει καταδικάσει στην ηλιθιότητα, χαρίζουν μοναδικές ερμηνείες.

Το παραμύθι ξεκινά και τελειώνει με την αφηγήτρια, την Ναντίν Αλ Ιμάντι, που δίνει το στίγμα της παράστασης. Ο Νίκος Κώνστας στο ρόλο του δάσκαλου δίνει μία ακόμη εξαιρετική ερμηνεία, έχοντας δίπλα του στον Παναγιώτη Ηλιόπουλο στο ρόλο του βοσκού που τον αποδίδει άψογα, τον Νίκο Ραυτόπουλο ως δικαστή που κάνει τον ντεμπούτο του και ξεχωρίζει, όπως και ο Σταύρος Πολλάτος ως χασάπης, αλλά και η Ρένα Πολλάτου- Παπαδοπούλου ως ταχυδρόμος. Μαζί τους η Ελένη Σκορδίλη ως έμπορος βάζει την δική της μοναδική πινελιά και το ίδιο και ο Διονύσης Κομποστιώτης ως γιατρός. Το δικό της αποτύπωμα αφήνει στην σκηνή η Γιάννα Γούναρη ως σύζυγος του γιατρού, ενώ η Αργυρώ Αντωνοπούλου ως κόρη, αποπνέει έναν ξεχωριστό ρομαντισμό στην ερμηνεία της. Εξαιρετικός και ο Ηλίας Καπετανάκος ως κόμης.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Χάρης Κότσιφας, ο οποίος δίνει το στίγμα του και αποδεικνύει ότι ξέρει και να τολμά και να πετυχαίνει με τις επιλογές του.

Την πρεμιέρα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος στο τέλος της παράστασης ευχαρίστησε την Ομάδα γι’ αυτά που προσφέρει στον τόπο.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 13 Μαΐου, εκτός από την Τρίτη 1η Μαΐου και την Τρίτη 8 Μαΐου. Η γενική είσοδος είναι στα 5 ευρώ και στα 3 ευρώ για ΑΜΕΑ, μαθητές και ανέργους.

Όλη η επικαιρότητα