Αθλητισμός Ποδόσφαιρο

Ηλεία: Έρχεται το «Star Cup!», το μεγάλο τουρνουά ακαδημιών του Αστέρα

Ακούστε το άρθρο

Ένα πολύ μεγάλο τουρνουά Ακαδημιών έχει στα σκαριά ο Αστέρας Αμαλιάδας, σε συνεργασία με την εταιρεία Soccer Link, η οποία ειδικεύεται στις διοργανώσεις μεγάλων συναντήσεων Ακαδημιών. Ο Αστέρας Αμαλιάδας και συγκεκριμένα η Asteras FC Academies, ξεκινούν ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα, μια μεγάλη διοργάνωση στην Ηλεία, η ποία θα φέρει τον τίτλο “Star Cup”. Μια διοργάνωση, υπό την αιγίδα του Αστέρα Αμαλιάδας και του Δήμου Ήλιδας, αλλά και την υποστήριξη των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού, η οποία φιλοδοξεί να φέρει κοντά Ακαδημίες ομάδων και εκατοντάδες μικρούς ποδοσφαιριστές.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 
2003-04 ΠΑΙΔΙΚΟ Γήπεδο 11×11(11 αθλητές ανά ομάδα) 30’ ανά ημίχρονο.
2005-06 ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ Γήπεδο 11×11 (11 αθλητές ανά ομάδα) 30’ ανά ημίχρονο.
2007-08 JUNIOR Γήπεδο 9×9 (9 αθλητές ανά ομάδα) 25’ ανά ημίχρονο
2009-10 PROJUNIOR Γήπεδο 7×7 (7 αθλητές ανά ομάδα) 25’ ανά ημίχρονο.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Σάββατο16 Ιουνίου

• Άφιξη των ομάδων (γύρω στις 12.00) και τακτοποίηση στο χώρο της κατασκήνωσης.
• Ενημέρωση των υπευθύνων για το τουρνουά και το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων.
• Αγώνες προκριματικής φάσης και τελετή έναρξης (απόγευμα)
Κυριακή17 Ιουνίου
• Αγώνες προκριματικής φάσης (πρωί – απόγευμα)
Δευτέρα18 Ιουνίου
• Αγώνες προκριματικής φάσης και τελικών (πρωί –απόγευμα)
Τρίτη19 Ιουνίου
• Τελικοί (πρωί)
• Αναχώρηση των ομάδων

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
● 2 όμιλοι των 4 ομάδων με 3 αγώνες στην Α’ φάση . Στη Β’ Φάση οι 1οιτων δύο ομίλων θα παίξουν στον Τελικό. Οι 2οι των δύο ομίλων θα παίξουν στον Τελικό Κυπέλου, οι3οιθα παίξουν στο Μικρό Τελικό και ο 4ος θα παίξουν στον Τελικό FAIRPLAY.
● 3 όμιλοι των 4 ομάδων με 3 αγώνες στην Α’ φάση. Στη Β’ ΦΑΣΗ οι 2 καλύτεροι 1οι θα παίξουν τον Α’ Τελικό και άλλος1οςμε τον 2ο καλύτερο των 3 ομίλων θα παίξουν τον Β’ Τελικό. Οι υπόλοιποι 2οιΑ’ ΤελικόΚυπέλου,οι 2 καλύτεροι 3οι θα παίξουν τον Β’ Τελικό Κυπέλου και άλλος3οςμε τον 4ο καλύτερο των 3 ομίλων θα παίξουν τον Α’ Τελικό FAIRPLAY. Οι υπόλοιποι 4οι στον Β’ Τελικό FAIRPLAY.
● 1 όμιλος των 5 ομάδων με 4 αγώνες. Με τελική κατάταξη 1ος, 2ος και 3ος.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ– ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Οι κανονισμοί που θα ισχύουν κατά την διεξαγωγή του αγωνιστικού προγράμματος του τουρνουά είναι αυτοί που διέπουν τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Ο
Οι αθλητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στο τουρνουά πρέπει να έχουν πρωτότυπα (και όχι φωτοτυπίες) δελτίο της ΕΠΟ ή πιστοποιητικό γέννησης με ταυτοπροσωπία ή αστυνομική ταυτότητα και για τις αλλοδαπούς απαραίτητα διαβατήριο. Τα παραπάνω υποχρεούται ο συνοδός ή ο προπονητής της ομάδας να τα φέρει μαζί του σε όλους τους αγώνες και να τα προσκομίζει στη γραμματεία του τουρνουά.
Πριν την έναρξη των αγώνων θα γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας σε όλους τους αθλητές.

Ισοβαθμία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους ομίλου θα ληφθεί υπ’ όψιν κατά σειρά: Α) 2 (δύο) ομάδων 1. Ο μεταξύ τους αγώνας 2. Διαφορά τερμάτων 3. Η καλύτερη άμυνα. 3. Η καλύτερη επίθεση. Β) 3 (τριών) ομάδων 1. Η βαθμολογία στους μεταξύ τους αγώνες 2. Διαφορά τερμάτων 3. Η καλύτερη άμυνα 4. Η καλύτερη επίθεση.
Γ) Αν και στις τρείς περιπτώσεις υπάρχει πλήρη ισοβαθμία θα γίνεται κλήρωση.
Άνευ Αγώνα. Σε περίπτωση που ομάδα δεν εμφανιστεί στην ώρα τέλεσης του αγώνα δίνεται παράταση από την διοργανώτρια 15’. Αν μετά τη πάροδο του 15λεπτου δεν έχει εμφανιστεί τότε άνευ αγώνα η παρευρισκόμενη ομάδα κερδίζει το ματς με σκορ 3-0 .
Αναβολή λόγω κακοκαιρίας. Ορίζεται σε άλλη χρονική στιγμή. Αν είναι αδύνατος νέος ορισμός, τότε, για την ομαλή συνέχεια του τουρνουά, θα υπάρξει κλήρωση για το αποτέλεσμα,.

Ποινές:
α) Αποβολή μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα (π.χ. περίπτωση δύο κίτρινων καρτών, προφανή ευκαιρία για γκολ).β) Αποβολή για το επόμενο παιχνίδι (π.χ. ανάρμοστη συμπεριφορά κατά διαιτητή, συμπαικτών, αντιπάλων, θεατών).γ) Οριστική αποβολή από τη διοργάνωση (π.χ. βιαιοπραγία, εξύβριση ή διακωμώδηση του αθλήματος).
Εμφανίσεις ομάδων-Μπάλες. Κάθε ομάδα πρέπει να διαθέτει μία ή δύο εμφανίσεις κι αν τα χρώματα των ομάδων συμπίπτουν σε κάποιο αγώνα γίνεται κλήρωση για το πια ομάδα θα φορέσει φανελάκια. Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 2 μπάλες.

ΠΑΡΟΧΕΣ-ΚΟΣΤΟΣ
Αγωνιστικό πρόγραμμα για τις 4 ημέρες με 4 παιχνίδια σε 8 γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα. Οι αγώνες στις κατηγορίες Junior-Projunior θα πραγματοποιηθούν στα γήπεδα της κατασκήνωσης.
Κύπελλα σε όλες τις ομάδες.
Αναμνηστικό μετάλλιο σε όλα τα παιδιά.
Νερό σε κάθε αγώνα.
Διαιτητές και ιατρική κάλυψη σε όλα τα παιχνίδια και στον χώρο της κατασκήνωσης με ιατρείο και ασθενοφόρο.
Κατά την διάρκεια του τουρνουά θα λειτουργεί γραμματεία όπου θα συλλέγονται όλα τα στοιχεία των αγώνων και θα επιλύονται όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν, ενώ θα γίνεται και η ενημέρωση του προγράμματος από το sitewww.soccerlink.gr
Κόστος συμμετοχής στο τουρνουά για κάθε αθλητή είναι 15 €».

Το δελτίο Τύπου της Soccer Link, αναφέρει:

«Η Αμαλιάδα Ηλείας, είναι ο νέος καλοκαιρινός προορισμός για το τουρνουά μας.
Σε μια καταπράσινη περιοχή που την περιβάλουν οι περιοχές, της Γαστούνης, των Λεχαινών, Τραγανού και Νεοχωρίου, σε συνεργασία με τον Αστέρα Αμαλιάδας πραγματοποιούμε, ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με στόχο την αγωνιστική δράση, τη διασκέδαση με την άνετη κι ευχάριστη διαμονή, τη γνωριμία κι επικοινωνία μεταξύ των ομάδων.
Φιλικά, SoccerLink».

 

Όλη η επικαιρότητα