Ηλεία

Ηλεία: Εργοτάξιο η πλατεία της Κάτω Παναγιάς, λόγω εργασιών ανάπλασης

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα μια μεγάλη έκταση στο κέντρο του χωριού Κάτω Παναγιάς του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Χωματουργικές εργασίες είναι σε εξέλιξη με στόχο το όμορφο χωριό να αποκτήσει ένα καταπράσινο χώρο με παιδική χαρά, που θα αποτελεί την χαρά των παιδιών. Μπροστάρηδες σε αυτή την υπέροχη  προσπάθεια  είναι ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς, η Τοπική Κοινότητα, εθελοντές του χωριού και ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης. Οι κάτοικοι της Κάτω Παναγιάς αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει θέληση, όταν όλοι είναι ενωμένοι όλα μπορούν να γίνουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι πριν από περίπου πέντε  μέρες ξεκίνησε ο εξωραϊσμός , η  ανάπλαση και ο καθαρισμός της πλατείας του χωριού. Προ ημερών υπήρξε συνάντηση μελών του ΔΣ του δραστήριου Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου και ενεργών πολιτών με τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ. Στη συνάντηση τέθηκε μεταξύ άλλων και το αίτημα ανάπλασης της πλατείας του χωριού. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και ο δήμος με μηχανήματα στηρίζει την προσπάθεια ανάπλασης.

Σύντομα η Κάτω Παναγιά θα διαθέτει μια πανέμορφη πλατεία με γκαζόν εκτάσεως περίπου 4 στρεμμάτων και  στην οποία σύντομα θα υπάρχει και πιστοποιημένη παιδική χαρά ( η παλιά ξηλώθηκε) αφού στόχος του δήμου είναι το έργο να ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader.

Για την ιστορία αναφέρουμε το νέο 9μελές ΔΣ του Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου:Προεδρος Τριαντάφυλλος Τζίκας, αντιπροεδρος Κωνσταντίνα Χριστίνα Σοφιανού , γραμματέας Γαρυφαλλιά Καμμένου, ταμίας Χρυσαυγή Σοφιανού
Οργανωτική Γραμματέας Μαρίζα Τζίκα, διευθυντης Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων Γιάννης Γκαρμίρης, έφορος Υλικού Ιωσήφ Καλημέρης, μέλος Σπύρος Βλαχοδιονυσόπουλος και Δημήτριος Μαυράκης.

Όλη η επικαιρότητα