Ηλεία

Ηλεία: Αισιοδοξία στα εμπορικά καταστήματα – Ανοικτά σήμερα και παραμονή Πρωτοχρονιάς τα μαγαζιά σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Πλατιά χαμόγελα έφερε στην αγορά του Πύργου το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών πριν τα Χριστούγεννα κάτι που, οι επαγγελματίες της πόλης ευελπιστούν ότι θα συμβεί και τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, με τα μαγαζιά να παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το απόγευμα, σήμερα και αύριο.

Από τα μέσα του μήνα, με την πληρωμή των συντάξεων, του κοινωνικού μερίσματος, του Δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, των επιδοτήσεων αλλά και την καλή χρονιά παραγωγής για το λάδι, υπήρχε η αίσθηση ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Η αίσθηση αυτή επιβεβαιώθηκε, αφού τις τελευταίες τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα – με τον καιρό σύμμαχο παρά το τσουχτερό κρύο – οι καταναλωτές βγήκαν στην αγορά και έκαναν τα ψώνια τους, για τον εαυτό τους αλλά και τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις.

Ακόμα και αυτές τις ημέρες όμως, ο βροχερός καιρός δεν πτόησε ιδιαίτερα τους καταναλωτές που συνεχίζουν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα του Πύργου, «σκορπίζοντας» πλατιά χαμόγελα στους επαγγελματίες, αφού η αυξημένη κίνηση της εορταστικής περιόδου θα καλύψει ένα μέρος των υποχρεώσεων που δεν «βγήκαν» τους προηγούμενους μήνες, λόγω της υποτονικής κίνησης.

Σήμερα και αύριο, οι έμποροι του Πύργου ελπίζουν ότι οι καταναλωτές θα βγουν και πάλι στην αγορά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, «κλείνοντας» έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά για την αγορά.

Και στην Αμαλιάδα

Πιστός στο ραντεβού του θα είναι και φέτος ο Άγιος Βασίλης, καθώς τα γράμματα των παιδιών φαίνεται πως έχουν βρει τον προορισμό τους και ο… άγιος των δώρων δεν θα τα ξεχάσει!

Αυτό προκύπτει από την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα καταστήματα με παιδικά παιχνίδια στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες υπήρχε κίνηση και τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα αλλά τώρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αφού η έλευση του Άγιου Βασίλη συνδυάζεται με την αλλαγή του χρόνου και όλοι θέλουν να υπάρχουν δώρα για τα παιδιά κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο όταν θα μας αποχαιρετήσει το 2017.

Τα γράμματα των παιδιών έχουν αποσταλεί εδώ και καιρό και οι γονείς, ως καλοί ‘διαμεσολαβητές’, φροντίζουν τώρα ώστε τα δώρα που θα φτάσουν στα χέρια των παιδιών να είναι αυτά που επιθυμούν τα ίδια.

Έτσι, στις εξορμήσεις τους στα καταστήματα προσαρμόζονται στις επιθυμίες που έχουν τα παιδιά και στις περιπτώσεις που το αντίτιμο για το δώρο είναι ιδιαίτερα υψηλό, προσπαθούν να αγοράσουν κάτι άλλο αντίστοιχο με αυτό που έχει ζητήσει το παιδί αλλά σε πιο οικονομική τιμή.

Οι καταστηματάρχες περιμένουν κίνηση και σήμερα αλλά και αύριο Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, αφού κάποιοι γονείς θέλουν να ψωνίσουν τελευταία στιγμή για να μην ‘αποκαλυφθούν’ πριν έρθει ο Άγιος Βασίλης! Γι’ αυτό και υπάρχουν και οι περιπτώσεις που έχουν ήδη αγοραστεί τα δώρα αλλά φυλάσσονται στα καταστήματα για λόγους “προστασίας”!

Νάνσυ Σπυροπούλου – Μαρία Καραμπάτση

Όλη η επικαιρότητα