Ηλεία

Ηλεία: Έτοιμο το Πάρκο «Χριστίνα» στο Γηροκομείο Γαστούνης

Ακούστε το άρθρο

Έτοιμο είναι το Πάρκο Χριστίνα στο Γηροκομείο Γαστούνης, εκτάσεως περίπου 6 στρεμμάτων, δωρεά του Θεόδωρου Σπυρ. Παναγούλια και  της κόρης του Χριστίνας Παναγούλια εκ Βαλτεσίνικου Γορτυνίας, τροφίμων του ιδρύματος.

Το Πάρκο Χριστίνα είναι ένα ακόμη μεγάλο έργο που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με χρήματα του κ. Θεόδωρου Παναγούλια: Πρόκειται για μια έκταση στο Γηροκομείο περίπου 6 στρεμμάτων στην οποία έγινε ένα σπουδαίο πάρκο, με διαδρόμους περιπάτου, με σιντριβάνι, με κιόσκια, με γεφύρι, με πολλά φυτά και γκαζόν το οποίο ολοκληρώθηκε και θα φέρει το όνομα της δωρήτριας, της κόρης του κ. Παναγούλια, η οποία βρίσκεται στο Γηροκομείο μαζί με τον πατέρα της. Τα εγκαίνια σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν από τον μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό μετά το Πάσχα. Η εφ. «Πατρίς» βρέθηκε στο χώρο του πάρκου και το φωτογράφησε.

Σχέσεις αγάπης

Το Γηροκομείο Γαστούνης “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ”, ένα από τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, μια ακόμη ζεστή αγκαλιά για τους ηλικιωμένους, που βρίσκεται δίπλα σε ένα σημαντικό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο της Ηλείας, τον Ιερό Ναό Παναγίας της Καθολικής, είναι ένα πραγματικό στολίδι για τον νομό και σήμερα φιλοξενεί με την ευλογία του μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού, 80 γέροντες και γερόντισσες.

Η διευθύντρια του Γηροκομείου κ. Ροδαμία Καβουνίδου-Μπιλάλη και όλοι οι εργαζόμενοι, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργούν όλα άψογα στο Γηροκομείο και το πετυχαίνουν.

Η σχέση που έχουν αναπτύξει με τους φιλοξενούμενους είναι σχέση αγάπης και αυτό είναι από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα παρόμοια ιδρύματα.

«Σπουδαία έργα»

Τον Αύγουστο του 2016 ολοκληρώθηκε ένα σπουδαίο έργο, αυτό του βιολογικού καθαρισμού, δωρεά του Θεοδώρου του Σπυρ. Παναγούλια, Κυριακής και Χριστίνας Παναγούλια εκ Βαλτεσίνικου Γορτυνίας. Επίσης ένα ακόμη έργο στολίδι, δωρεά επίσης του κ. Παναγούλια για το Γηροκομείο είναι αυτό της αίθουσας της αρχειοθήκης. Εκεί συγκεντρώθηκαν και αρχειοθετήθηκαν όλοι οι φάκελοι των τροφίμων καθώς και οι φάκελοι με τα οικονομικά στοιχεία από το 1998. Η τρίτη δωρεά είναι αυτή για το Πάρκο.

Όλη η επικαιρότητα