Ηλεία

Ηλεία: Έτοιμότητα, συνεργασία και… Έρικσον τον Ιούνιο

Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη συνεργασίας με φορείς και πολίτες για την αντιπυρική προστασία της Ηλείας υπογράμμισε χθες με δηλώσεις του ο διοικητής ΠΥ Ηλείας, Γιάννης Καραμαλίκης, στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, τονίζοντας ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει υψηλό βαθμό ετοιμότητας παρά τα προβλήματα σε τον εξοπλισμό και στην επάρκεια προσωπικού.

Παράλληλα, ο κ. Καραμαλίκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει σταθμεύσει στην Ανδραβίδα το ελικόπτερο Έρικσον και επανέλαβε τη θέση του περί επιστροφής των Πετζετέλ στην Ηλεία για την άμεση αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς.

«Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε δυναμικά για μας. Θεωρούμε ότι πρέπει όλοι να συμβάλουμε για να έχουμε αγαστή συνεργασία, έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα στρέμματα καμένα στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Αυτό θέλει προσπάθεια, δεν είναι αρμοδιότητα μόνος ενός φορέα αλλά θέλει τη συνδρομή όλων των φορέων, για αυτό και η συνεργασία είναι πρωταρχικό μας μέλημα», δήλωσε ο διοικητής ΠΥ Ηλείας και πρόσθεσε ότι η ηγεσία της Πυροσβεστικής εξαντλεί κάθε δυνατότητα για την ενίσχυση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας.

«Έχουμε προσλάβει εποχικούς υπαλλήλους με εξάμηνη σύμβαση, ευελπιστούμε -και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι το Έρικοσν θα είναι εδώ στην αρχή της αντιπυρικης περιόδου –μέσα στον Ιούνιο, αν όχι στις αρχές- και κάνουμε μια προσπάθεια να έχουμε τα PZL ξανά εδώ. Τα εναέρια μέσα είναι πολύτιμο εργαλείο στην καταπολέμηση κάθε πυρκαγιάς. Για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, γίνονται προσπάθειες από τη φυσική και πολιτική ηγεσία. Στην Ηλεία έχουμε 4-5 οχήματα ανενεργά, τα οποία πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να έχουμε έτοιμα το συντομότερο δυνατόν», εξήγησε ο κ. Καραμαλίκης σημειώνοντας ότι παρά την καθυστέρηση στις προμήθειες και τη γήρανση του στόλου, οι πυροσβέστες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

«Ζητάμε και από τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια για το καλό του ηλειακού λαού. Είναι αδιανόητο σε έναν τόσο όμορφο νομό με τόσο πλούσια βλάστηση, να μην μπορούμε αυτό που κληρονομήσαμε από τους μεγαλύτερους να το μεταβιβάσουε στις επομενς γενιες. Θέλουμε τον κόσμο αρωγό, αλλά αν χρειαστεί θα πράξουμε όσα προβλέπει η νομοθεσία», είπε ο κ. Καραμαλίκης εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τις θρησκευτικές και αυτοδιοικητικές αρχές της Ηλείας, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς αλλά και πολίτες που βοηθούν την Πυροσβεστική.

Όλη η επικαιρότητα