Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ηλεία: Έξι δήμοι εκλέγουν Δήμαρχο – Ψηφοφορία και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Έφθασε η ώρα της «κρίσης» σε έξι δήμους της Ηλείας για την ανάδειξη νέων Δημάρχων και η ώρα της «κρίσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη νέου Περιφερειάρχη.

Live Ενημέρωση:

Οι μονομάχοι

Στην Ηλεία διεξάγεται επαναληπτικός γύρος εκλογών στον δήμο Πύργου όπου διεκδικούν τον Δημαρχιακό θώκο ο Τάκης Αντωνακόπουλος και ο Κώστας Νικολούτσος, στον δήμο Ήλιδας με διεκδικητές τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον Γιάννη Λυμπέρη, στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης με διεκδικητές τον Γιάννη Λέντζα και τον Διονύση Μάλιαρη, στον δήμο Πηνειού με διεκδικητές τον Διονύση Γεωργόπουλο και τον Ανδρέα Μαρίνο, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με διεκδικητές τον Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον Ευθύμιο Κοτζά και στον δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων με διεκδικητές τον Σάκη Μπαλιούκο και τον Τάκη Δημητρουλόπουλο.

Στο μοναδικό δήμο που δεν διεξάγοντας δημοτικές εκλογές αλλά μόνο περιφερειακές είναι ο δήμος Ζαχάρως όπου εξελέγη Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

 

Από τις 7 έως τις 19:00

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα και στα εκλογικά τμήματα Α’ διεξάγονται οι περιφερειακές εκλογές ενώ στα εκλογικά τμήματα Β’ διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές.

Οι αίθουσες στις οποίες θα διεξαχθούν οι σημερινές εκλογές είναι οι ίδιες με εκείνες που προσήλθαν οι ψηφοφόροι την προηγούμενη Κυριακή.

Συνολικά και στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργήσουν 1.693 Εκλογικά Τμήματα. Θα χρησιμοποιηθούν 2.987 αίθουσες και έχουν στηθεί 6.772 κάλπες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στους 19 Δήμους της Δυτικής Ελλάδας οι 690.404 εκλογείς.

Στην Π.Ε. Αχαΐας το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 282.910 εκλογείς, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε 238.016 εκλογείς και στην Π.Ε. Ηλείας σε 169.478 εκλογείς.

Ανοιχτά Πρωτοδικεία – δήμοι

Σήμερα τα Πρωτοδικεία του Νομού Ηλείας, αλλά και τα Δημαρχεία, θα λειτουργήσουν από τις 7 το πρωί μέχρι και το πέρας της διαδικασίας, για την αντιμετώπιση προβλημάτων, την χορήγηση τυχόν πιστοποιητικών, την λήψη αποτελεσμάτων και την παράδοση σάκων με ψηφοδέλτια.

Σημειώνεται ότι κατά την σημερινή εκλογική διαδικασία δεν μπαίνει σταυρός στα ψηφοδέλτια!

Στους δήμους έχουν αναρτηθεί οι καταστάσεις με τα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να ενημερώνονται οι εκλογείς για το που ψηφίζουν, ενώ έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται και ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών ‘Μάθε που ψηφίζεις’.

 

Τι έγγραφα χρειάζονται  για την ψηφοφορία

Για να επιτευχθεί η ταυτοπροσωπία στις εκλογές κάθε ψηφοφόρος χρειάζεται να έχει μαζί του ένα από τα εξής έγγραφα:

Αστυνομική ταυτότητα

Διαβατήριο

Άδεια οδήγησης

Ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες Αρχές

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα γίνει και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες με τη χρήση ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος.

Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της ΠΔΕ, https://www.pde.gov.gr ο οποίος ειδικά για σήμερα θα προωθεί τους χρήστες στον ιστότοπο με τα εκλογικά αποτελέσματα.

Όλη η επικαιρότητα