Ηλεία

Ηλεία: Αναστάτωση από φωτιά σε αποθήκη στο Ρουπάκι

Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη κατοικίας στον κεντρικό δρόμο του Ρουπακίου του δήμου Πηνειού, η οποία έκαψε την σκεπή  της αποθήκης και κάποια αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό.

Πιθανή αιτία της φωτιάς φέρεται να είναι το βραχυκύκλωμα σε έναν προβολέα μέσα στην αποθήκη που είχε ξεχαστεί αναμμένος. Στην αποθήκη υπήρχαν, όχι στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά, και τρεις μπουκάλες υγραερίου, οι οποίες δεν ήταν συνδεδεμένες και απομακρύνθηκαν άμεσα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 3 περίπου το μεσημέρι. Από την αποθήκη άρχισαν να βγαίνουν καπνοί, ενώ ήδη είχε αρχίσει να καίγεται και η σκεπή. Η αποθήκη βρίσκεται σε μια μικρή αυλή όπου υπάρχουν διπλοκατοικίες και επικράτησε πανικός.

Αρχικά, οι κάτοικοι φοβήθηκαν και απομάκρυναν τα παιδιά, αφού η αποθήκη βρίσκεται σε κοινή αυλή με σπίτια

Οι ιδιοκτήτες απομακρύνθηκαν γρήγορα και ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, η οποία κατέφτασε με τρία οχήματα. Άμεσα ξεκίνησε η κατάσβεση της φωτιάς, η οποία επεκτείνονταν γρήγορα στην σκεπή και στα διάφορα υλικά που υπήρχαν μέσα.

«Ήταν αναμμένος ένας προβολέας. Μάλλον έκανε βραχυκύκλωμα, ζεστάθηκε και έγινε ότι έγινε», είπε ο κ. Π. Θεοδωρακόπουλος

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης και κατοικίας υποψήφιος δήμαρχος και πλέον  δημοτικός σύμβουλος Πηνειού κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος, είπε μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ότι όλα έγιναν ξαφνικά, θεωρώντας ως την πιο πιθανή αιτία της φωτιάς το βραχυκύκλωμα στον αναμμένο προβολέα.

Όλη η επικαιρότητα