Ηλεία

Ηλεία: Δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές στο Κλινδιά – Ενδείξεις για εμπρησμό

Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο των εμπρηστών φαίνεται ότι έχουν μπει τα ορεινά της Ηλείας, αφού χθες το μεσημέρι, λίγο πριν από τις 4:30μ.μ., εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα δύο πυρκαγιές στην περιοχή Κλινδιά του δήμου Πύργου, με τη μεταξύ τους απόσταση να είναι λιγότερη από δυο χιλιόμετρα.

Στο σημείο κινητοποιήθηκαν τάχιστα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Ηλεία, αλλά και από όμορους νομούς, καθώς τα πρώτα λεπτά οι φλόγες «κατάπιναν» πολύ γρήγορα το δάσος. Χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε με επιτυχία και αποτράπηκε η περαιτέρω εξάπλωση της, ενώ λίγο πριν από τις 9μ.μ. η Πυροσβεστική ανακοίνωσε μέσω τουίτερ ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στα δύο μέτωπα της φωτιάς επιχείρησαν 20 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες, τρία πεζοπόρα τμήματα της 6ης ΕΜΑΚ, με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας, Γιάννη Πετρούτσο, και τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Γιάννη Καραμαλίκη.  Την προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων ενίσχυσαν από αέρος τρία καναντέρ και το ελικόπτερο Έρικσον. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν καθοριστικά οχήματα από τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και υδροφόρες της ΠΕ Ηλείας.

Με βάση τις πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις, έχουν καεί συνολικά 50 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ από χθες είναι στην Ηλεία κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), το οποίο σε συνεργασία με το Ανακριτικό της ΠΥ Πύργου, διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Από υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής εκτιμάται ότι οι δύο εστίες πυρκαγιάς σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους αποτελούν την πρώτη ισχυρή ένδειξη ότι πρόκειται για εκούσιο εμπρησμό, ενώ ήδη έχουν γίνει προσαγωγές

Όλη η επικαιρότητα