Ηλεία

Ηλεία: Ή συμφωνία ή δέσμευση λογαριασμών των ΤΟΕΒ!

Σε πυρετό διαβουλεύσεων βρίσκονται οι ΤΟΕΒ της Ηλείας, ο ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού και η ΠΕ Ηλείας, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή» τομή σε ό,τι αφορά την καταβολή οφειλών δίχως να εφαρμοστούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Χθες το πρωί έγινε μια πρώτη συνάντηση στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλο, προκειμένου να συμφωνηθεί ένα κοινό πλάνο που θα εφαρμόσουν όλοι οι ΟΕΒ.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον δεν προκύψει κάποια συμφωνία, στις 31 Ιανουαρίου η ΔΟΥ Αμαλιάδας αναμένεται να δεσμεύσει τους λογαριασμούς όλων των ΤΟΕΒ για να εισπραχθούν οι οφειλές, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΓΟΕΒ, οι οποίες αφορούν τα έτη από το 2009 ως το 2015 και κυμαίνονται από 100.000 ευρώ έως και 800.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ.Γεωργιόπουλος, σε σημερινή σύσκεψη (10π.μπ.) έχει χαραχθεί οδικός χάρτης για να μην προχωρήσει η διαδικασία μέσω της φορίας.

«Εφόσον όλα πάνε καλά, νομίζω θα υπάρξει η λύση που αναζητούμε, ούτως ώστε να μην προστεθεί ένα ακόμη πρόβλημα στα τόσα που αντιμετωπίζει το αρδευτικό μας δίκτυο. Οι βεβαιώσεις οφειλών αφορούν τα έτη 2009 έως 2015 και κυμαίνονται από 100.000 μέχρι και 800.000 ευρώ. Είναι τεράστια τα νούμερα για να εξοφληθούν και δεν υπάρχουν φυσικά στους λογαριασμούς των ΤΟΕΒ. Αναζητούμε λύση, γιατί δεν μπορούμε να τρέξουμε το αρδευτικό δίκτυο της Ηλείας ενόψει της αρδευτικής περιόδου, που ξεκινά σε 2-3 μήνες, κάτω από τέτοιες συνθήκες», είπε ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος των ισολογισμών για την ίδια περίοδο και ότι μέχρι την ολοκλήρωσή τους θα ήταν καλό να μην προχωρήσει η δέσμευση λογαριασμών.

Όσον αφορά τον κίνδυνο κατάρρευσης του αρδευτικού λόγω της επίσχεσης των εργαζομένων του ΓΟΕΒ, ο κ. Γεωργιόπουλος απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα συεννόσησης και επίλυσης του προβλήματος.

«Κατά καιρούς έχω καλέσει όλους να βρουν επιτέλους μία λύση. Εμείς είμαστε μία εποπτεύουσα αρχή, αλλά δεν μπορούμε να επιβάλουμε ποιος θα δώσει και πόσα λεφτά θα δώσει, όταν στο τέλος αυτοί μεταξύ τους δεν συμφωνούν και στους ισολογισμούς τους! Θα τη βρούμε τη λύση, ακόμα κι αν πρέπει να κάνουμε τομές. Αλλά, οι τομές θέλουν χρόνο και η αρμοδιότητα αυτή μας ήρθε χωρίς προσωπικό και χωρίς αποσαφηνισμένο το νομικό πλαίσιο πριν από μερικούς μόλις μήνες», σχολίασε.

Όλη η επικαιρότητα