Χωρίς κατηγορία

Ηλεία: Κάλεσμα από τους αγρότες που ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στον κόμβο της Μαραθιάς… «Ελάτε να αγωνιστούμε όλοι μαζί…»

agrotes-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πάει άλλο, ελάτε όλοι εδώ να παλέψουμε από κοινού», είναι το μήνυμα που έδωσαν χθες οι αγρότες, οι οποίοι ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στον κόμβο της Μαραθιάς.

Το μπλόκο των αγροτών που ξεκίνησε από χθες στην Μαραθιά, είναι το πρώτο που στήνεται Πανελλαδικά, ενώ ήδη έχει ληφθεί απόφαση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγροτών, να στηθούν μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αγρότες της Ηλείας, κάνοντας πράξη την απόφαση που ελήφθη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην συνάντηση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, ξεκίνησαν από χθες το πρωί να συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στη Μαραθιά και μπορεί η προσέλευση να μην ήταν πολύ μεγάλη, ωστόσο τα μηνύματα είναι διαφορετικά.

Περιμένουν μαζική προσέλευση

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τόσο του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάση Αντωνάτου, όσο και του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας κ. Χρήστου Γιαννόπουλου, καθημερινά θα αυξάνονται τα τρακτέρ στην Μαραθιά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η προσυγκέντρωση.

Η πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρις ότου δικαιωθούν και μπορεί η αφορμή για τις κινητοποιήσεις να ήταν το νέο μέτρο που αφορά στην τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων από τους αγρότες, τα προβλήματα ωστόσο του κλάδου αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων είναι πολλά, γι’ αυτό και το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όλους, προκειμένου ο αγώνας να είναι μαζικός και να έχει διάρκεια.

Συγκεντρώσεις στις Εφορίες

Οι μαύρες σημαίες που έχουν αναρτηθεί στα τρακτέρ, υποδηλώνουν τη δυσοίωνη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες και σήμερα στις 11 το πρωί έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Πύργου, ενώ υπάρχει απόφαση της Ομοσπονδίας, προκειμένου το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής να αποκλειστούν οι Εφορίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και οι αγρότες εμφανίστηκαν χθες αποφασισμένοι να τον κρατήσουν μέχρι τέλους, μέχρι την τελική δικαίωση.

Χθες, στο μπλόκο των αγροτών βρέθηκαν για συμπαράσταση ο προϊστάμενος της ΕΡΑ Πύργου κ. Παναγιώτης Καραβίτης και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Γιώργος Μαρινόπουλος, οι οποίοι εκ μέρους και όλων των απολυμένων της ΕΡΑ και της ΕΡΤ, δήλωσαν ότι θα είναι στο πλευρό των αγροτών  και θα αγωνιστούν μαζί τους.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα