Ηλεία

Ηλεία: Καθαρισμός και ανάδειξη σημαντικών Αρχαιολογικών Χώρων

Ακούστε το άρθρο

   Στον καθαρισμό και την ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της αρμοδιότητάς της, προχώρησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, με συνεργασία με το Δασαρχείο Ολυμπίας.

   Η παρεμβάσεις, έγιναν στην Ακρόπολη Λεπρέου της Σκιλλουντίας, στον Προϊστορικό οικισμό Λεπρέου, στην Ακρόπολη Κάτω Σαμικού, στο Προϊστορικό Νεκροταφείο στη θέση «Κλειδί» Κάτω Σαμικού και στο Βυζαντινό Μνημείο – Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου – στη Νέα Φιγάλεια.

Ο Δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής άμεσα ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Εφορείας, και  για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα η Δασική Υπηρεσία με τη συνδρομή εποχιακού προσωπικού προέβη στο καθαρισμό των αρχαίων τειχών, που σε πολλά σημεία ήταν εξαιρετικά απόκρημνα και δύσβατα, ενώ αποψιλώθηκε και το  μέρος  του εσωτερικού της οχύρωσης στις ακροπόλεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ανωτέρω χώρους  είχαν γίνει εκτεταμένοι καθαρισμοί τα έτη 2002-2006, στο πλαίσιο ανάδειξης των ακροπόλεων στην περιοχή της Ηλείας. Έκτοτε οι καθαρισμοί -λόγω έλλειψης πιστώσεων-  ήταν μικρής έκτασης με αποτέλεσμα οι χώροι να επανέλθουν στην προτεραία κατάσταση.

Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες στον Δασάρχη Ολυμπίας κ. Βασίλη Γιακουμή καθώς και το εποχιακό προσωπικό του Δασαρχείου Ολυμπίας για την πολύτιμη βοήθεια τους, διότι χωρίς αυτή δε θα μπορούσε να επιτευχθεί το τόσο μεγάλης σημασίας έργο που στόχο έχει την προβολή και την ανάδειξη των αξιοθέατων ενός τόπου είτε πρόκειται για γεωργικές περιοχές είτε για αστικές, ημιαστικές περιοχές.

Όλη η επικαιρότητα