Ηλεία

Ηλεία: «Καίνε» οι δασικοί χάρτες και το αρδευτικό δίκτυο

Ακούστε το άρθρο

Τη Διεύθυνση Δασών Ηλείας, το Δασαρχείο Πύργου και τον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού απέκλεισαν χθες το πρωί οι αγρότες της Ηλείας, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποίησεων που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και στην υποβαθμισμένη εικόνα που εμφανίζει το δίκτυο ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα των δασικών χαρτών και ζήτησαν από τους αγρότες να διεκδικήσουν δυναμικά το δίκιο τους με διαρκή αγώνα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ΟΑΣΗ και αγροτικών συλλόγων της Ηλείας απέκλεισαν για λίγη ώρα την οδό Αλφειού, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, και στη συνέχεια αποχώρησαν με προορισμό το Λατίφι.

Δυναμική αρχή για τους αγρότες της Ηλείας – Ο δρόμος θα κλείνει ανά δύο ημέρες

Στο μεσοδιάστημα, είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση με τον επικεφαλής του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφείου, Νίκο Φάμελο, ζητώντας να κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του για τη βελτίωση του αρδευτικού δικτύου και να μην έχουν προβλήματα οι αγρότες.

«Πραγματοποιούμε αυτή τη συμβολική κατάληψη δείχνοντας  αφενός την αντίθεσή μας στον τρόπο που η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει τη διαδικασία των δασικών χαρτών,  αφετέρου για να δείξουμε ότι το νερό είναι ένα έργο υποδομής για τους αγρότες, ειδικά του Κάμπου, και δεν μπορούν να έχουν απαξιώσει το έργο, υπερτιμολογώντας το ρεύμα και το νερό στους συναδέλφους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Χρ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να βιαστούν οι αγρότες για τις ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα αιτήματά μας και καλούμε τους συναδέλφους να μη βιαστούν όσον αφορά τους δασικούς χάρτες στην υποβολή των ενστάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, κάτω από την πίεσή μας, τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχει ένα πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε και θα σταλεί στη Διεύθυνση Δασών και σε όλα τα κόμματα, ειδικά αυτά που έχουν κυβερνήσει, διότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές».

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα