WEB tv Ηλεία

Ηλεία-Κορονωϊος: Μέλος του γκρουπ των εκδρομέων μιλά στην ΟΡΤ

Ακούστε το άρθρο

«Οι περισσότεροι είχαν συμπτώματα, κυρίως βήχα και πυρετό»

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι πλέον η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 31, 23 εκ των οποίων προέρχονται από την θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ από την Ηλεία..

Οι ταξιδιώτες ενώ παρουσίαζαν συμπτώματα δεν ελέγχθηκαν και κυκλοφορούσαν εκτός καραντίνας.

Ήταν μία εκδρομή που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, καθώς η ιχνηλάτηση των επαφών του 66χρονου συνταξιούχου που νοσεί οδήγησε στον εντοπισμό 21 ακόμη ατόμων που πάσχουν από κορωνοϊό. Η σύζυγος του 66χρονου που επίσης νοσεί  ανεβάζει τα κρούσματα από την θρησκευτική εκδρομή σε 23 και 31 στο σύνολο για την χώρα μας.

Στο Ρίο νοσηλεύονται τρεις άνθρωποι, ο ένας έχει σοβαρά συμπτώματα, οι άλλοι δύο λιγότερο σοβαρά κι άλλοι έξι με πολύ ήπια συμπτώματα είναι εννέα και οι άλλοι με κατ΄ οίκον περιορισμό στα σπίτια τους..

Στις 19 Φεβρουαρίου ο οδηγός παρέλαβε 51 άτομα , από τα χωριά τους για να τα μεταφέρει στο Ελ. Βενιζέλος για την εκδρομή στους Αγίους τόπους: Ένας άτομο από την Αλισσό, ένα από τη Μανωλάδα, δύο από την Ανδραβίδα, τέσσερις από τον Πύργο, τέσσερις από την Αμαλιάδα, 35 από την Γαστούνη, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Ζάκυνθο και δύο άτομα από τα Καβάσιλα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ και στην Πέλυ Μπεβούδα μίλησε απόψε ένας από τους επιβάτες του λεωφορείου που βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από την ιχνηλάτηση για το εάν πάσχει από τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι πια εκτός ελέγχου, αφού οι εκδρομείς κυκλοφορούσαν εκτός καραντίνας από την ημέρα επιστροφής τους στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι παρουσίαζαν συμπτώματα.

Από χθες το μεσημέρι ιχνηλατούνται οι επαφές των μελών του γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας «Δεν μπορούμε να έχουμε δεδομένα για όλους αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 400».

*με πληροφορίες STAR CHANNEL

Όλη η επικαιρότητα