Ηλεία

Ηλεία: Λύσεις για εργάτες φράουλας και Κτηνιατρείο Γαστούνης από Τελιγιορίδου

Ακούστε το άρθρο

Δύο θέματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο του Κάμπου βρίσκονται στην κατεύθυνση της επίλυσής τους: η νόμιμη απασχόληση αλλοδαπών εργατών γης στα φραουλοχώραφα και η στελέχωση του Κτηνιατρικού Κέντρου Γαστούνης.

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε σε συνέντευξη Τύπου η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου από το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Την υφυπουργό υποδέχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Έφη Σαλτάρη και Δημ. Μπάξεβανάκης και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κ. Γιώργος Σαϊτάς. Παρών στην ομιλία της υφυπουργού ήταν και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους οι βουλευτές καλωσόρισαν την υφυπουργό (βουλευτής Καστοριάς)  τονίζοντας πως η διήμερη επίσκεψη έχει σκοπό να δώσει διεξόδους σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

Νόμιμοι οι εργάτες

Σε ερωτήσεις της «Πατρίς» η υπουργός αναφέρθηκε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε με την συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων ώστε να ξεπεραστούν ορισμένα γραφειοκρατικά εμπόδια από την πλευρά των υπηρεσιών του Δημοσίου, προκειμένου να μην χάνεται χρόνος και να μπορούν οι παραγωγοί να είναι συνεπείς απέναντι στο Νόμο, προνοώντας εγκαίρως για την καταγραφή και αδειοδότηση των μεταναστών εργατών γης, πολλοί από τους οποίους δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Στελέχωση Κτηνιατρείου Γαστούνης

Επίσης σε ερώτηση για το Κτηνιατρικό Κέντρο Γαστούνης το οποίο είναι κλειστό με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται εκατοντάδες κτηνοτρόφοι του Κάμπου, η υφυπουργός αποκάλυψε ότι υπάρχει έγκριση για πρόσληψη 171 κτηνιάτρων εκ των οποίων οι 3 στην Ηλεία που σημαίνει ένας εξ αυτών θα στελεχώσει το Κτηνιατρικό Κέντρο της Γαστούνης.

Παραδοσιακά μοντέλα τέλος                

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου στην εισαγωγική της ομιλία τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να αφήσει πίσω τα παραδοσιακά μοντέλα και να αξιοποιήσει να νέα εργαλεία.

«Με καινοτόμες δράσεις πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεσή μας.Στόχος μας πρέπει να είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας για την παραγωγή προϊόντων ταυτότητας και καλής ποιότητας που θα είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός. Επίσης η  κ. Τελιγιορίδου στην σύντομη εισαγωγική ομιλία της αναφέρθηκε στις αθρόες ελληνοποιήσεις  γάλακτος που πιέζουν τις τιμές σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα  και τόνισε ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν.

Μετά την συνέντευξη ακολούθησε ομιλία της υπουργού σε αγρότες και φορείς της περιοχής. Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδος κ. Χρήστος Βαλλιανάτος της παρέδωσε υπόμνημα με σειρά γνωστών αιτημάτων.

Στο βήμα ανέβηκαν και αρκετοί αγρότες μέλη της Ομάδας Παραγωγών και εξέθεταν τα προβλήματά τους τα οποία άκουσε με προσοχή η υφυπουργός. Οι περισσότεροι διαμαρτυρήθηκαν για καθυστέρηση αποζημιώσεων και επιδοτήσεων.

Όλη η επικαιρότητα