Ποδόσφαιρο

Ηλεία: Μεγάλη η οικονομική ζημιά και για τις Ακαδημίες λόγω κοροναϊού

Ακούστε το άρθρο

«Μιλάμε για παιδιά και κλείσαμε δίχως δεύτερη σκέψη!»

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας δημιούργησε σημαντικά οικονομικά – μεταξύ άλλων – προβλήματα και στις ιδιωτικές ακαδημίες της περιοχής, καθώς όπως όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουν βάλει λουκέτο το τελευταίο δεκαήμερο και δεν υπάρχει προς το παρόν προοπτική να ανοίξουν σύντομα.

Ήδη, από τον πρώτο μήνα κιόλας, οι ιδιοκτήτες ή οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις ακαδημίες βγαίνουν ζημιωμένοι, αφού καλούνται να καλύψουν από την τσέπη τους τη ζημιά.

Τα πάγια μηνιαία έξοδα, οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους, οι συνδρομές που δεν πληρώνονται και η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι τα ζητήματα που τους απασχολούν περισσότερο, ωστόσο όπως και οι ίδιοι παραδέχονται  ήταν αναγκαίο κακό αφού η υγεία προέχει και δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό.

Τρεις από τους υπεύθυνων ακαδημιών στην Ηλεία, ο Θοδωρής Βαγγόπουλος του Πανηλειακού, ο Κώστας Σκαρτσιάρης του Αιόλου Πύργου και ο Τάσος Φερεκίδης της σχολής του Ολυμπιακού Πειραιώς μιλούν στην «Πατρίς σπορ» για την κατάσταση και το πώς την αντιμετωπίζουν.

Θοδωρής Βαγγόπουλος (Πανηλειακός):

«Βιώνουμε μια πραγματικότητα που ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μας δεν θα φανταζόμασταν. Πιστεύω πως η Ελλάδα την επόμενη μέρα θα είναι μια τελείως διαφορετική χώρα και θα αλλάξουμε τόσο ως άνθρωποι όσο και ως κοινωνία. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, σίγουρα είναι άσχημο για τα παιδιά να μένουν μακριά από αυτό που αγαπούν όμως πιστεύω πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Πήραμε την απόφαση να αναστείλουμε την λειτουργία των ακαδημιών μας πριν καν παρθούν τα μέτρα γιατί πάνω από όλα θέλαμε να προασπίσουμε την υγεία των νεαρών αθλητών μας.  Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας και σε καμία περίπτωση δεν θα ρισκάρουμε με την υγεία των παιδιών και των προπονητών. Όταν η ζωή επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς τότε και εμείς θα επιστρέψουμε σε αγωνιστική δραστηριότητα. Σίγουρα όταν ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, οι ποδοσφαιριστές από άποψη ετοιμότητας δεν θα είναι έτοιμοι και η ποιότητα θα είναι πεσμένη ωστόσο θεωρώ ότι κάθε ομάδα πρέπει να παίρνει αυτό που δικαιούται μες στο γήπεδο. Αυτό βέβαια είναι κάτι πολύ δύσκολο αυτή την ώρα και είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων γι’ αυτό και θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις»

Κώστας Σκαρτσιάρης (Αίολος Πύργου):

«Ήταν υποχρέωσή μας προς τα παιδιά και τους γονείς εφόσον μιλάμε για τόσο νεαρές ηλικίες από τη στιγμή που σταμάτησαν τα σχολεία, να σταματήσουμε και εμείς την λειτουργία μας. Θέλω να τονίσω μάλιστα πως από την πρώτη μέρα η απόφαση που πάρθηκε ήταν από κοινού με τις υπόλοιπες ακαδημίες ποδοσφαίρου του Δήμου Πύργου και σε αυτό, έπαιξε σημαντικό ρόλο η καλή σχέση που έχουμε μεταξύ μας. Είναι ιδιαίτερα κακό για τα παιδιά που είναι κλεισμένα στο σπίτι και δεν βρίσκουν διέξοδο ωστόσο εφόσον μπορούσαμε να συμβάλλουμε στην μείωση της εξάπλωσης, δεν το σκεφτήκαμε καθόλου. Σαν ιδιωτική ακαδημία, ασφαλώς υπάρχει οικονομική ζημία αφού λειτουργικά έξοδα όπως ενοίκια, ρεύματα κλπ τρέχουν όμως παρά το γεγονός πως μέχρι την περασμένη Παρασκευή που δεν είχαν ανακοινωθεί τα μέτρα, θεωρητικά εμείς ως ανοιχτοί χωροι θα μπορούσαμε να λειτουργούμε δεν το κάναμε. Όσον αφορά τη συνέχεια, όπως συμμορφωθήκαμε από τη αρχή με τις οδηγίες της Κυβέρνησης, έτσι θα πράξουμε και στη συνέχεια και θα δούμε αν και πότε θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουμε στο γήπεδο πάντα με συνεννόηση και με κοινή απόφαση.»

Τάσος Φερεκίδης (Ολυμπιακός Πειραιώς Πύργου):

«Αντιμετωπίζουμε το κλείσιμο των σχολών μας όπως όλοι οι ιδιωτικοί κλάδοι. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που λειτουργούν τα αθλητικά σωματεία και διαφορετικός ο τρόπος που λειτουργούν οι ιδιωτικές αθλητικές επιχειρήσεις. Σίγουρα βγαίνουμε ζημιωμένοι οικονομικά και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν υπαγόμαστε στα μέτρα στήριξης που ανήγγειλε η Πολιτεία. Παρ’ όλα αυτά, γενικά σαν χώρα θεωρώ πως κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα και θα μπορούσαμε να είχαμε κινηθεί ακόμα ταχύτερα αφού από τη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία, θα έπρεπε να κλείσουν τα πάντα. Όσον αφορά τη συνέχεια, θεωρώ ότι η σέντρα στα πρωταθλήματα είναι κάτι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή, αφού κάθε κατηγορία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να περιμένουμε και να κοιτάζουμε καθημερινά τις εξελίξεις. Η σχολή μας και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τον Ολυμπιακό και ενημερώνουμε τα μέλη μας για κάθε εξέλιξη και αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομής θα πρέπει να το δούμε μήπως μειώσουμε τα παιχνίδια προκειμένου να βγει το χρονοδιάγραμμα. Το σημαντικό αυτή την ώρα είναι να ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και με ατομική ευθύνη να βοηθούμε όλοι ώστε να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία».

Όλη η επικαιρότητα