Χωρίς κατηγορία

Ηλεία: Μέσα στο καλοκαίρι οι προσφορές για το εργοστάσιο απορριμμάτων

ergostasio_aporrimmatwn.jpg
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων ανά την Ελλάδα.
Στην Ηλεία αναμένεται εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου να κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές οι υποψήφιοι.

Στην Αχαΐα, την προεπιλογή και των έξι υποψηφίων που υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων για την Αχαΐα, αποφάσισε ο δήμος Πατρέων, οπότε συνεχίζουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού.

Πρόκειται για τις εταιρείες:

1. ARCHIRODON Group NV – INTRAKAT – ENVITEC

2. ΕΡΕΤΒΟ – ΔΟΜΟΣΠΟΡT – ΕΓΝΩΝ

3. J&P ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

4. ΜΕΤΚΑ – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης

5. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ

6. ΤΟΞΟΤΗΣ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ κατά την έγκριση του έργου, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επιλογή του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που θα αναλάβει το έργο και ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία του έργου για διάστημα έως 27 έτη. Εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Στο έργο θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ για τη συγχρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του.

Όλη η επικαιρότητα