Επιχειρήσεις Ηλεία Καταναλωτές

Ηλεία: Μειωμένη αγοραστική κίνηση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας

Ακούστε το άρθρο

Σχετικά χαμηλή ήταν η αγοραστική κίνηση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους για τα καθιερωμένα τσουρέκια, πασχαλινά αυγά και κουλούρια του Πάσχα, καθώς απ’ ότι φαίνεται ο περισσότερος κόσμος είτε δεν προτίμησε φέτος να κάνει αγορές, είτε κάποιοι δοκίμασαν να φτιάξουν μόνοι τους τα γλυκίσματα της πασχαλινής περιόδου. Όπως ανέφεραν στην εφ. «Πατρίς» επαγγελματίες του χώρου, η κίνηση την εβδομάδαπου πέρασε ήταν αρκετά μειωμένη, αν και υπήρξαν παραγγελίες από μερίδα καταναλωτών για τσουρέκια και πασχαλινά αυγά με τα καθιερωμένα κουλούρια να «μένουν» στην τελευταία θέση των προτιμήσεων τη φετινή χρονιά.

Αυτό σημαίνει ότι ο περισσότερος κόσμος έκανε τις αγορές του για τσουρέκια και πασχαλινά αυγά, κυρίως για τα βαφτιστήρια, ως είθισται, ωστόσο εκεί που άλλες χρονιές ο κόσμος αγόραζε και κουλούρια, τη φετινή χρονιά οι παραγγελίες γι’ αυτά ήταν πολύ λιγότερες σε σχέση με πέρυσι.

Στο γεγονός πως δεν καταγράφηκε μεγάλη αγοραστική κινητικότητα για τα πασχαλινά είδη, παίζει ρόλο και το ότι τη φετινή χρονιά δεν έφτασαν στην Ηλεία ετεροδημότες όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, με την έλλειψή τους, εξαιτίας των μέτρων απαγόρευσης να έχει πλήξει πολλούς οικονομικούς κλάδους. Πάντως εκείνο που εύχονται οι επαγγελματίες είναι του χρόνου το Πάσχα να γιορτάσουμε όλοι όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια χωρίς περιορισμούς και μέτρα.

Όλη η επικαιρότητα