Χωρίς κατηγορία

Ηλεία: Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ

13460_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων σχεδιάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να δώσει λύση στο μείζον ζήτημα των σκουπιδιών. Τα έργα θα υλοποιηθούν μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (τα λεγόμενα ΣΔΙΤ).

Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού και εκκρεμεί η έκδοση αποφάσεων από το ΣτΕ επί των προσφυγών που είχαν υποβληθεί. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αιτωλοακαρνανία.


Η Αχαΐα βρίσκεται μερικά βήματα πίσω, καθώς αναμένεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών και προετοιμάζεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού.


Στην περιφέρεια της Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε η προεπιλογή υποψηφιών και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου μετά την απόρριψη των προσφύγων που είχαν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι ιδιωτικοί φορείς που θα επιλεγούν θα αναλάβουν τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Σύμμεικτων Αστικών Απορριμμάτων.


Στην Αττική ήδη ξεκινούν τα έργα σε τέσσερις περιοχές, δημιουργώντας 1.000 περίπου θέσεις εργασίας. Εξετάζεται και η ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση των έργων και να μειωθεί το τελικό κόστος χρήσης για τους πολίτες.

Παναγιώτης Π. Φωτεινόπουλος
fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα