Χωρίς κατηγορία

Ηλεία: Μόνο ο υπουργός θα δώσει την λύση για την ανέγερση του νέου 1ο Λυκείου Πύργου!

l2.jpg

Στις συναντήσεις στα συναρμόδια υπουργεία  Παιδείας και Περιβάλλοντος  καθώς και με το νέο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με το γραφειοκρατικό  κώλυμα που υπάρχει με την ανέγερση του νέου   1ο Λυκείου  Πύργου  πίσω από τις Εργατικές Κατοικίες της οδού Αγίου Γεωργίου.

Αυτό συμφωνήθηκε στην χθεσινή συνάντηση στο διοικητήριο με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Καφύρα, του δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου, των αντιδημάρχων Βασίλη Παναγόπουλου και   Γιάννη Παναγόπουλου και της αντιπροσωπείας μαθητών και γονέων   του σχολείου με επικεφαλής τον Δντή Βασίλη Σωτηρόπουλο.   

Το 1ο Λύκειο Πύργου στεγάζεται σε λυόμενες εγκαταστάσεις, σε τμήμα του οικοπέδου του παλιού Εργοστασίου Ξυστρή, από τον Σεπτέμβριο του 2010. Μεταφέρθηκε εκεί προσωρινά, μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου στο οικόπεδο που αγοράστηκε από τον Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) πίσω από τις Εργατικές Κατοικίες της οδού Αγίου Γεωργίου.  

Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι φορείς, τότε, εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για την ταχεία έναρξη των εργασιών. Βέβαια, μέχρι σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, δεν έχουν γίνει ούτε τα θεμέλια…

H διαδικασία «κολλά» στις υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας  και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου υποστηρίζουν ότι ένα  τμήμα πρασίνου δεν «επιτρέπει»  στην έγκριση των απαραίτητων βεβαιώσεων για να προχωρήσει το έργο.  Ο δήμαρχος Μάκης  Παρασκευόπουλος  διαβεβαίωσε και χθες  ότι είχε γίνει τροποποίηση του τμήματος αυτού, πριν καν αγοραστεί το οικόπεδο από τον ιδιοκτήτη, συνεπώς, δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιους λόγους δεν υπογράφουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι.    

Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος κ.Παρασκευόπουλος, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα η αδειοδότηση του οικοπέδου, αφού εντός του 2014 «ανοίγει» το νέο ΕΣΠΑ απ’ όπου θα χρηματοδοτηθεί η ανέγερση του νέου 1ου Λυκείου Πύργου.   Τόσο ο διευθυντής Βασίλης Σωτηρόπουλος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας, οι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές, έθεσαν τους προβληματισμούς τους και δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν  για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου σχολείου.   

Γιώργος Κ.Ροζής

giorgosrozis@yahoo.gr

Όλη η επικαιρότητα