Χωρίς κατηγορία

Ηλεία: Νέα είσοδος της Αμαλιάδας στον κόμβο της Ολυμπίας Οδού!

oli.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τη γνωστή παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά…» φαίνεται ότι ακολουθεί ο δήμος Ήλιδας καθώς, με την επανέναρξη κιόλας των εργασιών για την κατασκευή του τμήματος της Ολυμπίας Οδού από την Κόρινθο έως την Πάτρα, παρήγγειλε τη μελέτη για τη διαμόρφωση και την κατασκευή της νέας εισόδου της Αμαλιάδας στο ανατολικό τμήμα της πόλης, στο σημείο που θα «ενώνεται» με τον νέο οδικό άξονα, όταν φυσικά το έργο επεκταθεί στο κομμάτι Πάτρα – Πύργος.

Με την κίνηση αυτή, όπως εξήγησε στο patrisnews.com ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, όταν προχωρήσουν τα έργα της Ολύμπιας Οδού δεν θα χρειαστεί να περάσουν… 30 χρόνια για την κατασκευή της εισόδου της πόλης, όπως δηλαδή έγινε με την είσοδο της Αμαλιάδας στον κόσμο Παπακασελά που η ολοκλήρωσή της έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση μήνα!

Μιλώντας στo patrisnews.com ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα ξεκίνησαν τα έργα για την ολοκλήρωση της εισόδου της πόλης στο κόμβο Παπακασελά. Υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι τα έργα ξεκίνησαν μέσα στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής κίνησης. Εδώ όμως πρέπει να επισημάνω ότι το έργο δεν γίνεται μέσα από το ΕΣΠΑ ή με χρήματα από το εξωτερικό, αλλά με eλληνικά χρήματα τα οποία σήμερα υπάρχουν, αύριο δεν θα υπάρχουν. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι έχουμε δρομολογήσει αυτό το έργο από την προηγούμενη τετραετία μας, πριν πέντε χρόνια».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στη μελέτη για τη νέα είσοδο της Αμαλιάδας στον κόμβο της Ολυμπίας Οδού ο κ. Λυμπέρης είπε: «Χρειάστηκαν 30 χρόνια από την κατασκευή του δρόμου που χρησιμοποιούμε σήμερα σαν Εθνική Οδό για να ολοκληρώσουμε την είσοδο της πόλης στον κόμβο Παπακασελά. Για να μην περιμένουμε λοιπόν άλλα 30 χρόνια, παραγγείλαμε τη μελέτη για την διαμόρφωση και κατασκευή της νέας εισόδου την Αμαλιάδας στον κόμβο της Ολύμπιας Οδού, έτσι ώστε, όταν το έργο προχωρήσει και η πόλη μας συνδεθεί με τον νέο οδικό άξονα, να έχουμε έτοιμη την είσοδο».

«Αγώνας δρόμου» για το ΤΕΙ

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Ήλιδας έχει επιδοθεί σε… «αγώνα δρόμου» προκειμένου να μπορέσει, σε λίγες μέρες από σήμερα, να λειτουργήσει από αυτό το εξάμηνο το νεοσύστατο τμήμα του ΤΕΙ στην Αμαλιάδα με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολόγων Γεωπόνων» που περιλαμβάνει τρεις κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής, Ζωϊκής Παραγωγής και Αγροτικής Οικονομίας.

«Ο δήμος Ήλιδας έχει αναλάβει όλο το φορτίο και το κόστος για τη μεταφορά του τμήματος από το Μεσολόγγι, τη διαμόρφωση των εργαστηρίων κ.α. προκειμένου από την 1η Σεπτεμβρίου να βρίσκονται εδώ οι καθηγητές και να λειτουργήσει κανονικά το τμήμα» είπε στο patrisnews.com ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και συνέχισε: «Αυτό το τμήμα ήταν ο καημός μου. Η λογική μου ποτέ δεν ήταν πολλά παιδιά – μεγάλη κατανάλωση. Είναι σημαντικό οι σπουδαστές να έχουν άμεση σχέση με την τοπική κοινωνία και την παραγωγή. Η συγκυρία είναι τέτοια που μας λέει κοιτάξτε τι δεν κάνατε στο παρελθόν. Ήθελα αυτό το τμήμα από το 2005, τότε που όλοι μου έλεγαν ότι δεν είχε ζήτηση και ότι δεν θα προσέλκυε πάνω από 5-10 σπουδαστές. Είναι πλέον στο χέρι μας αυτό το τμήμα, μαζί με τον Κόροιβο, να το αγκαλιάσουμε, να το αναδείξουμε, να το αξιοποιήσουμε».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα