Ηλεία

Ηλεία: Νέα πυρκαγιά και σύλληψη στα Διάσελλα

Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμα πυρκαγιά αντιμετώπισαν χθες με επιτυχία οι πυροσβέστες του ΠΚ Κρεστένων, αυτή τη φορά σε δασική έκταση στα Διάσελλα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στη θέση «Καραθανάση». Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί από καύση κλαδιών, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών απέτρεψε την εξάπλωσή της και  κάηκαν μόνο 150 τμ δασικής έκτασης. Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα με εννέα άνδρες και επικεφαλής τον αναπλ. προϊστάμενο του κλιμακίου, Κώστα Δρακόπουλο.

Ακολούθησε αυτόφωρη σύλληψη του πολίτη που έκαιγε τα κλαδιά και σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια. Ο κ. Δρακόπουλος, ο οποίος είναι πρόεδρος της ΔΚ Κρεστένων, υπογράμμισε στην εφ. «Πατρίς» την ανάγκη να είναι πιο προσεκτικοί οι πολίτες όταν προβαίνουν σε αγροτικές εργασίες που περιλαμβάνουν καύση κοντά σε δάσος, διότι είναι πολύ εύκολη η ανάφλεξη.

«Θέλω να τονίσω την ανάγκη να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, διότι από μια μικρή καύση μπορεί να προκύψει πυρκαγιά μεγάλη. Την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε θερμοκρασία από 18 ως 21 βαθμούς Κελσίου, για αυτό απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή. Εδώ και δύο μέρες, με την πρώτη καλοκαιρία, ήδη έχουμε αντιμετωπίσει δύο πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες θα μπορούσαν να εξελιχθούν επικίνδυνα αν δεν επεμβαίναμε εγκαίρως. Ο νόμος για τους παραβάτες είναι αυστηρός και επισύρει αυτόφωρη διαδικασία», δήλωσε.

Όλη η επικαιρότητα