Ηλεία

Ηλεία: Τραγωδία στα Άσπρα Σπίτια – Βουτιά θανάτου σε χαράδρα για τον 61χρονο Δημήτρουλα Λυμπέρη

   Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της οικογένειας του Δημήτρουλα Λυμπέρη από τον οικισμό Αμυγδαλιές (Κορμπά Χάνια), ο οποίος έφυγε το πρωί για να παραδώσει το γάλα και τελικά, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, από τον γιο του, σε χαράδρα στα Άσπρα Σπίτια.

Το τροχαίο δυστύχημα υπολογίζεται ότι σημειώθηκε γύρω στις 9:00 το πρωί, λίγο μετά τα Άσπρα Σπίτια, στο ύψος της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία. Ο 61χρονος κτηνοτρόφος, στις 8:30 είχε ξεκινήσει από τις Αμυγδαλιές, με προορισμό το Βασιλάκι, εκεί που συναντούσε τον εκπρόσωπο της γαλακτοκομικής εταιρείας για να παραδώσει το γάλα. Ένα δρομολόγιο που έκανε τακτικά και σ’ ένα δρόμο που γνώριζε πολύ καλά. Ωστόσο, δεν έφτασε ποτέ στο ραντεβού.

Τον βρήκε ο γιος του

Λίγες ώρες αργότερα, κι ενώ είχε αργήσει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, τα παιδιά του άρχισαν να τον ψάχνουν. Μάλιστα ο γιος του και ο σύζυγος της κόρης του, μαζί με έναν φίλο τους, «ακολουθώντας» τη διαδρομή που έκανε τα πρωινά, παρατηρώντας τη βλάστηση στην άκρη του δρόμου, σταμάτησαν στο σημείο που είδαν ότι διακόπτεται απότομα, ενώ διαπίστωσαν ότι εκεί ήταν έντονη και η μυρωδιά γάλακτος. Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν  με το χειρότερο τρόπο, αφού σε βάθος 20 μέτρων περίπου, είδαν το κόκκινο αγροτικό όχημα του 61, και λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι το ίδιος ήταν εντός αυτού, χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο σημείο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από τους Πυροσβέστες του Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας, με τη συμμετοχή και των ανδρών του Π.Κ Κρεστένων, υπό τις οδηγίες τους Διοικητή της Π.Υ Πύργου, Δημήτρη Αντωνάκη. Μάλιστα, για να διανοιχτεί το σημείο , λόγω της πυκνής άγριας βλάστησης, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιώτη με χωματουργικό μηχάνημα, προκειμένου να καταφέρουν να προσεγγίζουν στο όχημα και να εντοπίσουν τον άτυχο άνδρα, ενώ αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και διερχόμενοι σταμάτησαν για να δουν τι συμβαίνει και να βοηθήσουν, αν μπορούσαν.

Διερευνώνται τα αίτια

Τη σορό του, παρέλαβαν διασώστες του ΕΚΑΒ ενώ στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του. Τα ακριβή αίτια και η ώρα του θανάτου θα διευκρινιστούν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που παραγγέλθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, από το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, οι αστυνομικοί του οποίου – που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο – έχουν αναλάβει την προανάκριση για το δυστύχημα και τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε.

Η εφημ. «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 61χρονου Δημήτρουλα Λυμπέρη.

Όλη η επικαιρότητα