Αρθρογραφία

Ηλεία: Ο αταλάντευτος στόχος!

Ακούστε το άρθρο

«Ανεξαρτήτων προσώπων, σχέσεων, πολιτικών θέσεων ή ιδεολογικών διαφορών παραμένουμε σταθεροί και επίμονοι για τον τόπο και τα προβλήματά του…»

 

Οι εκλογικές αναμετρήσεις της χρονιάς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επισκιάζουν τις υπόλοιπες μεγάλες ή μικρές εξελίξεις στους τομείς της καθημερινής επικαιρότητάς μας.

Οι δράσεις, είτε είναι ουσιαστικές, είτε γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού, οι πρωτοβουλίες με πολιτικό ή αυτοδιοικητικό περιεχόμενο και οι… ανεβασμένες αντιπαραθέσεις είναι σημεία των καιρών που ταυτοχρόνως ανοίγουν μια μακρά περίοδο προεκλογικής έντασης.

Οι πολίτες άλλες φορές παρακολουθούν παθητικά και αμήχανα και άλλες δείχνουν να επιδιώκουν την ενεργό συμμετοχή τους σε όλο αυτό το «γαϊτανάκι» των υποψηφιοτήτων, δηλώσεων και εκδηλώσεων που εντυπωσιακά στο πέρασμα των ημερών πυκνώνουν…

Μην απορείτε λοιπόν, όταν και στις σελίδες της εφημερίδας μας ή στις αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας, πολλά πρόσωπα αυτή την περίοδο να κάνουν την εμφάνισή τους, παραθέτοντας την άποψή τους για τα τοπικά προβλήματα, το πρόγραμμά τους για όσα θέλουν να κάνουν ή τους συνεργάτες με τους οποίους θα συμπορευθούν για την εκπλήρωση του στόχου τους.

Άλλωστε, είναι ένας τρόπος αποτελεσματικός στην πληροφόρηση και ενημέρωση που επιθυμούν και οι ίδιοι να δώσουν στο κοινό που εξακολουθεί να είναι πιστό στην έντυπη έκδοση ή σε εκείνον που επιλέγει το διαδίκτυο για να αποκτήσει με πλουραλισμό τα νέα δεδομένα και τις στοχεύσεις των πάντα φιλόδοξων υποψηφίων μας.

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι ανεξαρτήτως προσώπων, πολιτικών ή ιδεολογικών διαφορών, ή και ακόμα των οποιονδήποτε καλών – φιλικών ή κακών σχέσεων, και ανεπηρέαστα από με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε επιλογές, θέσεις και τακτικής παραμένουμε – και πρέπει να παραμείνουμε – σταθεροί και επίμονοι σε έναν και μόνο σκοπό. Το αποκλειστικό συμφέρον του τόπου.

Αναγκαία συνθήκη που καθορίζει την ατράνταχτη σχέση του Μέσου Ενημέρωσης και των πολιτών. Το οφείλουμε πάνω απ’ όλα στην ιστορία που διατρέχει την εφημερίδα μας, και στην δεοντολογία που οφείλουμε να τηρούμε αξιόπιστα και αταλάντευτα όσο έχουμε την ευθύνη της έγκαιρης και άμεσης ενημέρωσης.

Η κατεύθυνση σαφώς και δεν αλλάζει: Μακριά και πέρα από τις επιδιώξεις του καθενός μας, την εύλογη –και απαραίτητα μερικές φορές- συμμετοχή μας στα τοπικά δρώμενα και στα κοινά του Νομού ή της χώρας, η Ηλεία είναι πάντα το ζητούμενό μας. Η Ηλεία και οι άνθρωποί της!..

Έτσι λοιπόν, πορευόμαστε και τώρα. Ξεκάθαρα και αποφασιστικά δίνουμε την «μάχη» της ανάπτυξης, της προκοπής και του αποτελέσματος για τον τόπο. Οι εκλογές και όσοι εμπλέκονται σε αυτές, έρχονται και παρέρχονται. Ο Νομός και τα προβλήματά του διαχρονικά δεν θα πάψουν. Αυτά θέλουμε κάθε φορά να αναδεικνύουμε με την πεποίθηση ότι συχνά τα καταφέρνουμε…

Όλη η επικαιρότητα