Ηλεία

Ηλεία: Ο διεθνούς φήμης Chef Δόξης Μπεκρής στο Τεχνολογικό Ελληνορωσικό ΙΕΚ

Με κεντρικό σύνθημα «Χτίζουμε Καριέρες… συναντώντας Κορυφές», το Ι.ΙΕΚ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ υποδέχθηκε τον αναγνωρισμένο και διεθνούς φήμης Chef  κ. Δόξη Μπεκρή.

Ο διακεκριμένος Έλληνας Chef, με τη λαμπρή σταδιοδρομία και καριέρα, σε μεγάλα ξενοδοχεία και κορυφαίες τουριστικές μονάδες, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ανάμεσα στους σπουδαστές του Τεχνολογικού Ελληνορωσικού ΙΕΚ της Ηλείας, το οποίο εδρεύει στα Καβάσιλα.

Οι σπουδαστές των τουριστικών ειδικοτήτων του Ι.Ε.Κ. και ιδίως οι καταρτιζόμενοι των τμημάτων της Μαγειρικής Τέχνης και της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να ακούσουν τον φημισμένο Δόξη Μπεκρή, ενώ αξιοποίησαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν κι ερωτήσεις τόσο για γαστρονομικά μυστικά όσο και για την σταδιοδρομία του Chef που κατάγεται από την Ηλεία.

«Υπομονή – Επιμονή – Θέληση». Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, σύμφωνα με τον κ. Δόξη Μπεκρή, ο οποίος μιλώντας στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές, αναφέρθηκε στην αγάπη του γι’ αυτό που κάνει, σε στοιχεία που χρειάζεται να δίνουν προσοχή οι καταρτιζόμενοι, στις σπουδές τους, σε ζητήματα που άπτονται τόσο της Μαγειρικής και της Ζαχαροπλαστικής όσο κι ευρύτερα του Τουριστικού τομέα, καθώς και στις ωραίες στιγμές, αλλά και στις δυσκολίες που μπορεί κάποιος ν’ αντιμετωπίσει.

Ο Doxis Bekris, Executive Chef σήμερα στα Raffles Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διατελέσας αντιστοίχως και στον κολοσσό της Μεσσηνίας Costa Navarino, με σπουδές σε Ελλάδα, Αγγλία και επαγγελματική σταδιοδρομία σε μεγάλα εστιατόρια και κορυφαίες τουριστικές δομές ανά την υφήλιο, έχοντας στο βιογραφικό του συνεργασίες με αναγνωρισμένους κι επιτυχημένους Chef ανά τον κόσμο, έχει φτάσει πλέον στο σημείο να θεωρείται ο ίδιος, ως ένας από τους πιο φτασμένους και καταξιωμένους ανθρώπους στο γαστρονομικό στερέωμα, δίχως όμως να χάνει την ευγένεια και την ταπεινότητα που τον διακρίνουν.

Ο δημιουργός του ιδιωτικού ΙΕΚ κ. Παναγιώτης Σκαρτσιάρης, ιδιαίτερα συγκινημένος για την παρουσία τού διεθνούς φήμης Chef, αφού τον ευχαρίστησε θερμά και του πρόσφερε ένα επιτραπέζιο καραβάκι, ως συμβολικό δώρο για δημιουργικά και γαλήνια ταξίδια, ανακοίνωσε πως το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΙΕΚ, τιμώντας τον άνθρωπο που ξεκίνησε από την Ηλεία για να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, θα ανακηρύξει τον κ. Δόξη Μπεκρή, επίτιμο καθηγητή του ΙΕΚ, ενώ η εργαστηριακή αίθουσα διδασκαλίας, θα λάβει τ’ όνομα του διακεκριμένου Chef.

Εκ μέρους της Διοίκησης του ΙΕΚ, ο κ. Ιωάννης Σκαρτσιάρης, απένειμε στον κ. Δόξη Μπεκρή, τιμητικό έπαινο για την παρουσία του στη Σχολή και τη λαμπρή επαγγελματική του σταδιοδρομία, ενώ ο Διευθυντής της εκπαιδευτικής μονάδας κ. Νίκος Διαμαντόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπεκρή, εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού, για το γεγονός πως βρέθηκε κοντά στους σπουδαστές και για το παράδειγμα που δίνει σχετικά με την εκπλήρωση των ονείρων τους.

Επίσης στον καταξιωμένο Chef που σήμερα δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι, προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα και συγκεκριμένα, κρασί από τις εξαιρετικής ποιότητας ποικιλίες του Κτήματος Σταυρόπουλου, από τον υπεύθυνο του Οινοποιείου, Οινολόγο και καθηγητή του ΙΕΚ κ. Φώτη Παναγόπουλο, καθώς και μέλι, αυθεντικό και βραβευμένο, από τον Μελισσοκόμο κ. Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Μεταξύ των καθηγητών του ΙΕΚ που παρευρέθηκαν, ήταν και οι κ.κ. Γιώργος Μπακογιάννης, Θανάσης Σταθόπουλος, Χρήστος Καραναστάσης, Γεωργία Ρήγα και Λάμπρος Διαμαντόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα