Ελλάδα

Ηλεία: Ολοκλήρωση αποστολής σχολικών για τη Μαδαγασκάρη

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ολοκληρώθηκε η Δράση “Αλληλεγγύη προς τα παιδιά της Μαδαγασκάρης” η οποία διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης & Τεχνολογίας, Πρόεδρος του οποίου είναι η τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε συνεργασία με την  Επισκοπή Μαδαγασκάρης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του π. Κων/νου Μαργώνη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και εκ των βασικών συνεργατών της Επισκοπής Μαδαγασκάρης.

Η δράση συλλογής σχολικών ειδών έλαβε χώρα στο Νομό Ηλείας από τις 18 Σεπτεμβρίου 2017 έως και τις 04 Οκτωβρίου 2017. Καθ΄ όλη την διάρκεια της Δράσης συλλέχτηκαν στο Νομό Ηλείας δεκαπέντε (15) κούτες γεμάτες από προσφερόμενα είδη (καινούργια και μεταχειρισμένα σχολικά είδη), τα οποία συγκεντρώθηκαν στον Πύργο και μεταφέρθηκαν δωρεάν από το ΚΤΕΛ Ηλείας, στην Αθήνα, όπου και φορτώθηκαν σε container την Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 για την Μαδαγασκάρη. Τα μεταχειρισμένα και καινούργια σχολικά είδη θα παραλάβει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος και τα οποία στη συνέχεια θα μοιραστούν σε φτωχούς μαθητές σε Δημοτικά Σχολεία που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ευχαριστεί θερμά τους Ηλείους συμπολίτες μας που προσέφεραν και στήριξαν το σπουδαίο έργο της Εκκλησίας μας στη χώρα αυτή. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τους κάτωθι:

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Γερμανό, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Παπαγγελή, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελαιώνος, την κα Γεωργία Αλεξοπούλου, Μέλος του Συλλόγου Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Θωμάς», τους συνεργάτες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης & Τεχνολογίας και κυρίως την υπεύθυνη συντονισμού ανθρωπιστικών δράσεων, κα Ειρήνη Τσίπη, τον Δήμο Πύργου και τον Δήμαρχο, κ. Λιατσή, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Ανδριάννα Αγγελακοπούλου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου υπεύθυνο για την παιδεία, κ. Δημήτρη Μεσσαλά, τους υπαλλήλους του Δήμου Πύργου, τον Σύλλογο Γυναικών «Οι Πυργιώτισσες», την κυρία Μαρία Γιαννιτσοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος «Εμφάνιση και Στυλ», το Κατάστημα Υποδημάτων «Φτωχομάνα», τον ζωγράφο κ. Κρίστο Ντέφριμ Χάσα από το παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδος, τον καθ. Πληροφορικής, κ. Μιχάλη Βασιλείου, την κα Ευγενία Χριστοπούλου, σύμβουλο του Δημάρχου Πύργου και στρατιωτικού προσωπικού στη ΣΕΤΤΗΛ, όλους τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο ανθρωπιστικό κάλεσμα, μεταξύ των οποίων και την κ. Αγγελική Πετρόγιαννη, Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου, την κα Τίτα Τερζή, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, τον Διευθυντή Γυμνασίου Κρεστένων κ. Αντώνη Κοτσόπουλο και τους μαθητές του Γυμνασίου Κρεστένων, τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ελαιώνος, όλους τους δημοσιογράφους που μετείχαν στην Συνέντευξη Τύπου και κάλυψαν την Δράση αυτή, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην επικοινωνία αυτής της θεάρεστης πρωτοβουλίας, ώστε να μαζευτούν σχολικά είδη. Ακόμα, ευχαριστεί την Διοίκηση ΚΤΕΛ Ηλείας, τα βιβλιοπωλεία “Κορκολής” και “Άρωμα Βιβλίου”, τα μέλη των Προσκόπων του Νομού Ηλείας,  τον πρώην  χειρουργό-διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Ζερμαίν Ραμαροσόν, την κα Ελένη Αυγερινοπούλου, υπεύθυνη του Πολιτικού Γραφείου Πύργου της κας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, καθώς και όλους τους ανώνυμους και επώνυμους φίλους που συνεισέφεραν με αγάπη σχολικά είδη για τα παιδιά.

Όλη η επικαιρότητα