Ηλεία

Ολοσχερώς κάηκε οικία στο Γούμερο – Καταστράφηκε το βιός τους μέσα σε λίγα λεπτά (PHOTOS)

Είδαν το βιός τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά χθες το μεσημέρι ένας 68χρονος με τη σύζυγό του στο Γούμερο, καθώς η αγροικία στην οποία έμεναν μόνιμα στον συνοικισμό «Πάγκαλη», περίπου 2 χλμ από το χωριό, έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στη μία χθες το μεσημέρι, από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία, τη στιγμή που το ανδρόγυνο βρισκόταν στο λιοστάσι για την ελαιοσυγκομιδή. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα σε όλους τους χώρους της οικίας, με συνέπεια να βυθιστεί μέχρι και η στέγη προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή.

Τη φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιλήφθηκε ένας πυροσβέστης που μένει στο χωριό, καθώς είδε από κοντινή απόσταση τον καπνό και ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική. Λίγα λεπτά αργότερα επιχείρησαν στο σημείο πέντε πυροσβεστικά οχήματα από Πύργο και Ολυμπία, με 15 άνδρες και επικεφαλής τον υποδιοικητή Κώστα Κατσαριώτη, σβήνοντας τη φωτιά, ενώ οι ιδιοκτήτες του σπιτιού προσπαθούσαν να συνειδοτοποιήσουν τι τους είχε συμβεί.

Η φωτιά δεν είχε αφήσει τίποτα, αφού έκαψε ό,τι υπήρχε μέσα, από ρούχα, έπιπλα και έγγραφα, μέχρι και την πρώτη παρτίδα λάδι που είχαν μαζέψει από το λιομάζωμα.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της ΤΚ Γουμέρου, Νίκος Αναστασόπουλος, ήδη οι κάτοικοι του χωριού έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν το ανδρόγυνο με την παροχή ρουχισμού και άλλων ειδών, ενώ σε συνεννόηση με τον ιερέα του Γουμέρου σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα αποκατασταθεί η κατεστραμμένη αγροικία.

Όλη η επικαιρότητα