Ηλεία

Ηλεία: Πανελλαδική πρωτιά για το καρπούζι-βαρέλα

Ακούστε το άρθρο

-Β.Γεωργιόπουλος: «Στην υπόλοιπη Ελλάδα η συγκομιδή ξεκινά 20 Μαΐου» -Ο δήμαρχος Πηνειού Α. Μαρίνος συνεχάρη τον 35χρονο αγρότη

Πανελλαδική πρωτιά στο καρπούζι-βαρέλα κατέχει από χθες η Λυγιά του Δήμου Πηνειού, αφού ήδη ξεκίνησε η συγκομιδή πρώιμου  καρπουζιού της συγκεκριμένης ποικιλίας.

Ο 35χρονος αγρότης Βαγγέλης Γεωργιόπουλος, γιός του άμισθου αντιδημάρχου  του δήμου Πηνειού Γιώργου Γεωργιόπουλου, δεν κρύβει την ικανοποίησή του: «Πετύχαμε ύστερα από πολύ προσπάθεια στις 29 Απριλίου να ξεκινήσουμε την συγκομιδή της ποικιλίας βαρέλας, τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα, η συγκομιδή της συγκεκριμένης ποικιλίας θα ξεκινήσει στις 20 Μαίου. Είμαστε οι πρώτοι σε ολόκληρη την Ελλάδα! »

Ο Βαγγέλης Γεωργιόπουλος ξεκίνησε στις 13 Γενάρη την καλλιέργεια 150 στρεμμάτων θερμοκηπιακού καρπουζιού και στη συνέχεια 350 στρέμματα υπαίθριο. Ο καιρός βοήθησε και οι κόποι του ανταμείφθηκαν.

Χθες ξεκίνησαν την συγκομιδή και άρχισε η φόρτωση σε φορτηγά ψυγεία με προορισμό την Ουγγαρία. «Εκτιμούμε ότι θα συγκομίσουμε περίπου 3.000 τόνους. Η τιμή είναι πολύ καλή, αγγίζει τα 0,60 λεπτά. Το προϊόν είναι ποιοτικό, νοστιμότατο και δεν έχει καμία σχέση με το καρπούζι από το Μαρόκο που είναι αμφιβόλου ποιότητας. Η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει το  ελληνικό καρπούζι»

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος επισκέφθηκε χθες τον Βαγγέλη Γεωργιόπουλο και τον συνεχάρη για την πρωτιά. Λίγο αργότερα ο δήμαρχος ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο f/b  φωτογραφία του με τον 35χρονο αγρότη και το εξής σχόλιο:

«Δεν παίζονται οι φίλοι μας Γιώργος και Βαγγέλης Γεωργιόπουλος! 29 Απρίλη να βγάζουν βαρέλα με χρώμα φωτιάς και τόσο νόστιμα! Μπράβο Βαγγέλη σε σένα και στον αγαπητό σε όλους, αντιδήμαρχό μας και πατέρα σου! Καλά κέρδη παιδιά, σας αξίζουν, γιατί δουλεύετε από το χάραμα μέχρι τα μεσάνυκτα! Οφείλουμε να έχουμε ψηλά τους αγρότες μας, τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας»

Όλη η επικαιρότητα