Ηλεία

Ηλεία: Πάνω από 80% η πληρότητα στα δημοτικά

Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 80% είναι η πληρότητα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που άνοιξαν την Δευτέρα, σύμφωνα με την προϊσταμένη της διεύθυνσης κας. Σωτηρούλας Ασημακοπούλου.

Κάτι που φανερώνει την ανυπομονησία που είχαν οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες, για να επιστρέψουν και πάλι στα σχολεία και να δουν τους εκπαιδευτικούς τους και φυσικά τους συμμαθητές τους.

Αναλυτικά η κα. Σωτηρούλα Ασημακοπούλου τόνισε για την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας:

“Η πληρότητα που είχαμε την πρώτη μέρα ήταν πάνω από 80%. Στα δημοτικά συγκεκριμένα είναι 82,58% η πληρότητα και στα νηπιαγωγεία είναι πάνω από 70%. Στα σχολεία που είναι στα χωριά, είχε μπορούμε να πούμε 100% πληρότητα, κάτι που δείχνει ότι όλα τα παιδιά θέλανε να πάνε στο σχολείο. Προβλήματα δεν υπάρχουν έως στιγμής, και όποια υπάρχουνε είναι μόνο στα σχολεία που δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αίθουσες για να πηγαίνουν τα παιδιά κάθε μέρα σε αυτά. Εκ περιτροπής γίνονται τα μαθήματα μόνο στα μεγάλα σχολεία. Γενικά όπου υπήρχε η δυνατότητα τα παιδιά πάνε κανονικά σχολείο. Τηρούνται όλα τα μέτρα και συγκεκριμένα 15 παιδιά σε κάθε αίθουσα, εκτός και αν ο χώρος επιτρέπει να είναι περισσότερα. Με βάση τις οδηγίες είναι 15 παιδιά ανά αίθουσα. Ήρθε και η διευκρινιστική που λέει ότι μπορούν τα παιδιά να είναι και πάνω από 15 αρκεί ο χώρος να το επιτρέπει αυτό. Όσον αφορά τα παιδιά που δεν πάνε στο σχολείο επειδή έχουν άτομα στην οικογένεια που είναι στις ευπαθείς ομάδες είναι μικρό το ποσοστό.”

Όλη η επικαιρότητα