Ηλεία: Πάνω από τρία εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία

Το ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ θα απορροφήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι δήμοι της Ηλείας για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας, μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Συνολικά διατέθηκα 8,2 εκατ. ευρώ και εγκρίθηκαν 18 προτάσεις, οκτώ εκ των οποίων αφορούν δήμους του νομού μας.

Από δύο έργα θα υλοποιηθούν στους δήμους Πηνειού και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ενώ από ένα έργο αντιστοιχεί στους δήμους Ήλιδας, Ζαχάρως, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας.

Στον δήμο Πηνειού θα αναβαθμιστεί η αγροτική οδοποιία με κονδύλι 600.000 ευρώ, ενώ άλλα 428.900 ευρώ θα διατεθούν για την αγροτική οδοποιία σε Καρδιακαύτι και Καβάσιλα.

Στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα διατεθούν 553.000 ευρώ για τον δρόμο Μάτεσι-Αμπάρια και άλλα 361.500 ευρώ για την οδοποιία στη ζώνη ΟΠΑΑΧ της Τρυπητής.

Στον δήμο Ζαχάρως αντιστοιχούν 244.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Κάτω Σμέρνα-Αρτέμιδα και στον δήμο Ήλιδας θα διατεθούν 580.000 ευρώ για τη βελτίωση της αγροτικής οδού στις θέσεις «Ντανασέικα» στο Χάβαρι και «Άμμος» στην Αρχαία Ήλιδα.

Ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα ενισχυθεί με 405.000 ευρώ για τη βελτίωση της πρόσβασης και τις ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικές περιοχές του δήμου,  ενώ ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα διαθέσει 600.000 ευρώ για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στο οδικό τμήμα Ταβέρνα Κρυόβρυσης-Ζωοδότη (β’ φάση).

«Κλειδί» για την ετοιμότητα η συνεργασία

Ο κ. Γεωργιόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα που επέδειξαν οι δήμοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι για την αξιοποίηση κάθε πόρου από κάθε πρόσκληση, απαιτείται ετοιμότητα και διαρκής συνεργασία χωρίς χρονοτριβές.

«Καταφέραμε μέσω της υπερδέσμευσης να διπλασιάσουμε το αρχικό ποσό των 4,1 εκατ. ευρώ και να διαθέσουμε συνολικά 8,2 εκατ. ευρώ για να βοηθήσουμε τους δήμους να υλοποιήσουν ζωτικά έργα αγροτικής οδοποιίας, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των παραγωγών στις τοπικές κοινότητες της Ηλείας, που πρέπει να εργάζονται και να παράγουν συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. Είναι σημαντικό το ότι δήμοι της Ηλείας κατάφεραν να απορροφήσουν 3,1 εκατ. ευρώ με οκτώ έργα συνολικά», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι με τη διαρκή και στενή συνεργασία των δήμων και της Περιφέρειας, θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες χρηματοδοτικές προσκλήσεις, διότι τα προγράμματα είναι ανταγωνιστικά και απαιτούν υψηλό βαθμό πληρότητας στους φακέλους».