Ηλεία

Ηλεία: Παράσυρση πυροσβέστη από διερχόμενο ΙΧ στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας

Ακούστε το άρθρο

Απρόοπτο με παράσυρση πυροσβέστη από διερχόμενο ΙΧ και τραυματισμό, είχε το απόγευμα της Πέμπτης το πυροσβεστικό κλιμάκιο Κρεστένων κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πύρινης εστίας που ξέσπασε στο πρανές της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της διασταύρωσης του Καλλικώμου.

Το σήμα για την έναρξη της φωτιάς έφθασε στο Π.Κ. Κρεστένων στις 18:00, όπου 2 οχήματα με 4 άνδρες έσπευσαν άμεσα στο σημείο για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο 20ο της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος του Καλλικώμου, πλησίον της ψησταριάς του Ντούφα, σε πρανές με καλάμια.

Το απρόοπτο έγινε όταν ο άτυχος πυροσβέστης επιχειρούσε σε μια μικρή εστία φωτιάς. Επί της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας κινούταν εκείνη την ώρα ένα ΙΧ με κατεύθυνση προς τη Ζαχάρω, του οποίου ο 75χρονος οδηγός, κάτοικος Ξηροχωρίου Ζαχάρως, δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του πυροσβέστη και τον παρέσυρε.

Άμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει τον τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ώστε να του παρασχεθούν οι ιατρικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, από τις πρώτες εξετάσεις προκύπτει τραυματισμός του πυροσβέστη στην κάτω γνάθο, με τη ζωή του να μη διατρέχει απολύτως κανένα κίνδυνο. Στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομία, η οποία αναζητά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Πιθανή αιτία φαίνεται πως είναι ότι ο 75χρονος δεν είδε τον πυροσβέστη εξαιτίας της έλλειψης φωταγώγησης στο σημείο, το οποίο υπό τέτοιες συνθήκες αποτελεί τεράστιο κίνδυνο.

Όλη η επικαιρότητα