Ηλεία Πολιτική

Ηλεία: Παράταση και νέες δηλώσεις για τις πρώην λίμνες, την Άνοιξη του 2021 οι αλλαγές…

Ακούστε το άρθρο

Τι συζητήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ Βορίδη- Βασιλόπουλου

Την παράταση ενός ακόμα χρόνου με το ισχύον καθεστώς  και την πρόσκληση για την υποβολή των δηλώσεων μέσα στις προσεχείς ημέρες  για την εκμίσθωση εκτάσεων των  πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας ανακοίνωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος. Το  «πράσινο φώς»  άναψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στην συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη  και υπηρεσιακούς παράγοντες στο γραφείο του στην Αθήνα. Εκείνο το οποίο επεσήμανε ο κ Βορίδης έπειτα και από την πρόταση που υπεβλήθη από την Π.Ε Ηλείας ήταν για φέτος προκειμένου να καλλιεργήσουν έγκαιρα οι δικαιούχοι εκτάσεων να δοθεί για έναν χρόνο παράταση και οι όποιες αλλαγές γίνουν να ισχύσουν από την Άνοιξη του 2021. Ο κ Βορίδης  είδε θετικά το σχέδιο των προτάσεων  του αντιπεριφερειάρχη( ειδική  επιτροπή θα ασχοληθεί με το μείζον ζήτημα)  όπου μεταξύ άλλων  προτάθηκε  να συμπεριληφθούν με  νομοθετική ρύθμιση στο νόμο 4061 τα εξής:

  • Να παραχωρηθούν οι εκτάσεις σε επαγγελματίες αγρότες
  • Η χρονική διάρκεια της εκμίσθωσης να ορίζεται η πενταετία με δυνατότητα ανανέωσης
  • Οι δικαιούχοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι κατά τη τελευταία πενταετία των όμορων Κοινοτήτων των πρώην λιμνών. Επίσης τέθηκε ακόμα και ζήτημα εξαγοράς των εκτάσεων από δικαιούχους όμορων κοινοτήτων.

 Επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα 

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα τόσο στην Περιφέρεια όσο ειδικότερα για την Ηλεία εξέφρασε ο κ Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του για την αξιολόγηση των σχεδίων βελτίωσης. Ο κ Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των προτάσεων που υπεβλήθησαν πήραν θετική έγκριση για χρηματοδότηση και πρόσθεσε ότι για τους επιλαχόντες στην συνάντηση στο υπουργείο συμφωνήθηκε να υποβληθεί έκθεση για επιπλέον χρηματοδότηση που μπορεί και να φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα