Ηλεία

Αμαλιάδα: Προθεσμία έλαβαν 3 άτομα για την χασισοφυτεία 300 δενδρυλλίων…

Ακούστε το άρθρο

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καλλιέργεια ναρκωτικών, κατηγορούνται τα τρία άτομα που συνελήφθησαν την Δευτέρα για την οργανωμένη χασισοφυτεία 300 δενδρυλλίων στα όρια των νομών Ηλείας – Αχαΐας και τα οποία προσήχθησαν χθες το πρωί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Οι τρεις συλληφθέντες ένας 34χρονος Έλληνας και οι δύο αλλοδαποί 33 και 37 ετών αντίστοιχα, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

«Εγκέφαλος» της οργανωμένης χασισοφυτείας φέρεται ο 34χρονος, για τον οποίο οι αρχές είχαν πληροφορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Τα δενδρύλλια ύψους 3.5 – 4 μέτρων, καλλιεργούνταν σε έκταση του 34χρονου, ενώ  σε στάνη ιδιοκτησίας του διέμεναν, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δυο Αλβανοί που τα «φρόντιζαν». Στο σημείο βρέθηκε και μια  μεγάλη δεξαμενή, με την οποία πότιζαν την φυτεία.

Η αστυνομική επιχείρηση από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν τη συγκομιδή των δενδρυλλίων. Εκτιμάται δε, πως τα κέρδη από την καλλιέργεια και διάθεση της ναρκωτικής ουσίας, θα ξεπερνούσαν  τις 750.000 ευρώ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στον χώρο της φυτείας καιπεριμετρικά της, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 20 τμήματα φυτών στο στάδιο της αποξήρανσης,δύο ζυγαριές,μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων και λάστιχα ποτίσματος μεγάλου μήκους.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες  και στα σπίτια τους,  βρήκαν και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσότων 5.500 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Όλη η επικαιρότητα