Ηλεία

Ηλεία: Το προσωπικό ενδιαφέρον του διοικητή του ΟΓΑ για την χορήγηση παραπληγικού επιδόματος στον 57χρονο Νίκο Γούναρη από τα Καβάσιλα

Ακούστε το άρθρο

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΟΓΑ στο δημοσίευμα της «Πατρίς της Κυριακής», με τίτλο «Δεν δικαιούσαι να ζήσεις…» και αφορούσε την περιπέτεια που ζει ασφαλισμένος του ΟΓΑ που πάσχει από παραπληγία και παράλυση των πνευμόνων.

Το δράμα ενός 57χρονου από τα Καβάσιλα: Έκκληση για σύνταξη αναπηρίας – «Ζητώ να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό του ο Νόμος»

Πρόκειται για τον 57χρονο Νίκο Γούναρη που ζει στα Καβάσιλα, καθηλωμένος αφού εκτός από την παραπληγία υποστηρίζεται μηχανικά για να αναπνέει. Στο πλευρό του 24 ώρες τη μέρα η σύζυγός του. Ο κ. Γούναρης έχει κάνει αίτηση στον ΟΓΑ για σύνταξη αναπηρίας αλλά απορρίφθηκε αφού η παραπληγία είναι προγενέστερη της ασφάλισής του.

Με το δημοσίευμά μας που προκάλεσε αίσθηση, προσπαθήσαμε να αναζητήσουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του νόμου και όπως δείχνουν οι εξελίξεις το πετύχαμε!

Ο νέος διοικητής του ΟΓΑ κ. Στέλιος Πλιάκης, επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την περίπτωση του Νίκου Γούναρη και έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για την εξεύρεση οικονομικής στήριξης της οικογένειεας, μέσω προνοιακού επιδόματος.

Η ενημέρωση από το γραφείο του διοικητή

Χθες το πρωΐ από το γραφείο του διοικητή του ΟΓΑ κ. Στέλιου Πλιάκη, μας ενημέρωσαν για τα εξής:

«Σχετικά με το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας «ΠΑΤΡΙΣ ΠΥΡΓΟΥ», με τίτλο «Έκκληση για σύνταξη αναπηρίας» της 19ης Φεβρουαρίου 2017, σας πληροφορούμε ότι η Διοίκηση του ΟΓΑ ενδιαφέρθηκε άμεσα προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην περίπτωση του κ. Νίκου Γούναρη.

Η Γραμματεία Διοίκησης του ΟΓΑ επικοινώνησε με την Διεύθυνση προνοιακών επιδομάτων του Ν. Ηλείας προκειμένου να την ενημερώσει για την υπόθεση του κ. Γούναρη και να πληροφορηθεί για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο ενδιαφερόμενος, δεδομένου ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για παραπληγικό επίδομα από τον ΟΓΑ.

Σας ενημερώνουμε ότι, το Γραφείο Διοίκησης επικοινώνησε με τον ενδιαφερόμενο κ. Νίκο Γούναρη, προκειμένου να τον διευκολύνει και να τον κατευθύνει  στην αρμόδια υπηρεσία της πρόνοιας του Ν. Ηλείας, ώστε να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την χορήγηση του επιδόματος παραπληγίας.

Η Διοίκηση και τα στελέχη του ΟΓΑ,  θεωρούν ότι είναι κοινωνική υποχρέωση   να  προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τους ασφαλισμένους, προκειμένου να  ανταποκρινόμαστε άμεσα στις καθημερινές δίκαιες ανάγκες των πολιτών».

«Υπάρχει ελπίδα»

Επικοινωνήσαμε χθες το μεσημέρι με την σύζυγο του κ. Γούναρη, την κ. Ευανθία η οποία μας είπε συγκινημένη: «Μας πήραν σήμερα το πρωΐ  από τον ΟΓΑ από την Αθήνα, μας πήραν και από την Πάτρα και  από τον Πύργο. Τις επόμενες μέρες θα μας πούνε τι έγγραφε πρέπει να συμπληρώσουμε για να μας δοθεί παραπληγικό επίδομα από την Πρόνοια. Εύχομαι όλα να πάνε κατ’ ευχήν!»

Όλη η επικαιρότητα