Ηλεία

Ηλεία: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την μεταφορά των μαθητών

Ακούστε το άρθρο

Εξομάλυνση της κατάστασης τις επόμενες ημέρες σε ότι αφορά την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, ‘βλέπει’ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μία συντονισμένη προσπάθεια να δοθούν λύσεις στις περιπτώσεις που έχουν ανακύψει προβλήματα.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ο οποίος θα έχει βάθος τριετίας και υπάρχει αισιοδοξία ότι εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα ανακύψει εκ νέου πρόβλημα.

 

Συντονισμένη προσπάθεια

«Όπως κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής περιόδου, έτσι και φέτος αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα που έχουν σχέση με κενά και αδυναμίες στο σύστημα μεταφορά των μαθητών. Όλη αυτή την πρώτη εβδομάδα, από την Δευτέρα που ξεκίνησαν τα σχολεία και διαπιστώσαμε ποια είναι τα πρώτα νέα δρομολόγια ή οι αλλαγές στα παλιά δρομολόγια ή κάποια άλλα προβλήματα που υπήρξαν στις γραμμές ανάμεσα στο ΚΤΕΛ και τους αυτοκινητιστές ταξί, κάνουμε μία συντονισμένη προσπάθεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, καταρχήν τουλάχιστον όσα περισσότερα προβλήματα μπορούμε» ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος και υπογράμμισε:  «Ήδη τις προηγούμενες μέρες τόσο οι υπηρεσίες όσο και εγώ προσωπικά και ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών ο κ. Μπράμος, είδαμε επανειλημμένως και το ΚΤΕΛ και αυτοκινητιστές ταξί μεμονωμένους αλλά και συνεταιρισμούς, προκειμένου να δούμε εάν μπορούμε και με καλή θέληση από όλες τις πλευρές να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα».

Λύση για Βάρδα και Μουσικό Γυμνάσιο

Από την ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα, φαίνεται ότι δίδεται λύση στα προβλήματα που είχαν ανακύψει στην περιοχή της Βάρδας και με το Μουσικό Γυμνάσιο Βαρθολομιού.

«Ήδη, δύο μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν, ένα στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης στην περιοχή της Βάρδας και ένα άλλο ζήτημα που ανέκυψε προ ημερών με το Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ και με τοπικούς μεταφορείς από την Δευτέρα θα εξομαλυνθούν» γνωστοποίησε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Παράλληλα όπως είπε, υπάρχει στενή συνεργασία και με τον χώρο της εκπαίδευσης:  «Το άλλο που κάνουμε αυτές τις ημέρες είναι ότι την Δευτέρα η υπηρεσία θα είναι έτοιμη, μαζεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα της έχουν τεθεί από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, προκειμένου μέχρι την Τετάρτη να περάσουν από έκτακτη Οικονομική Επιτροπή και να δρομολογηθεί μια διαδικασία διαπραγμάτευσης και μέσα στο επόμενοιδεκαπενθήμερο να έχουμε και τυπικά την επίλυση μιας σειράς τέτοιων προβλημάτων.  Να προσθέσω ότι θέλουμε την συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών προκειμένου να διαπιστώνουμε μέσα στο πρώτο διάστημα τα επιμέρους προβλήματα για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε και να δίνουμε λύσεις και για τον τελευταίο μαθητή στο τελευταίο χωριό της Ηλείας».

Όσο για την οριστική λύση, ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε: «Εκείνο που θα δώσει οριστική λύση είναι να ολοκληρωθεί επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, ένας διαγωνισμός που θα μας δώσει λύση για τα επόμενα τρία χρόνια. Γιατί τώρα ο διαγωνισμός που έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη είναι τριετούς διάρκειας, άρα θα έχουμε πια, και ευελπιστούμε δηλαδή, λύσει το πρόβλημά μας για την επόμενη τριετία».

Όλη η επικαιρότητα