Ηλεία

Ηλεία: Σε κίνδυνο η αρδευτική περίοδος – Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ στα αντλιοστάσια!

Ακούστε το άρθρο

‘Φραγή’ στην άρδευση βάζει η ΔΕΗ, καθώς χθες κοινοποιήθηκαν οι εντολές για την διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ Σαβαλίων εξαιτίας των ανεξόφλητων οφειλών.

Η αρδευτική περίοδος βρίσκεται πλέον στον αέρα και όπως είπε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Τα ψέματα τελείωσαν…».

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη προκάλεσε την έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Σαβαλίων, προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης, αφού πλέον όλα δείχνουν ότι τα αντλιοστάσια θα τεθούν εκτός λειτουργίας εάν η ΔΕΗ εφαρμόσει την εντολή που δόθηκε από την κεντρική διοίκηση, καθώς οι οφειλές που έχει ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αγγίζουν το 1.140.000 ευρώ!

Για τα πέντε αντλιοστάσια

Γι’ αυτό και χθες η Διεύθυνση Εταιρικών Πελατών- Τομέας Μεγάλων Πελατών Πάτρας, απέστειλε στο κατάστημα της ΔΕΗ Πύργου εντολές απενεργοποίησης των μετρητών φορτίων του ΤΟΕΒ Σαβαλίων, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και από ώρα σε ώρα ελλοχεύει η κίνδυνος να σταματήσει η ηλεκτροδότηση.

Οι εντολές απενεργοποίησης αφορούν τα Αντλιοστάσια Α1 που βρίσκεται στην περιοχή της Γαστούνης, το Αντλιοστάσιο Α2 και Α4 στην περιοχή του Σωστίου, το Αντλιοστάσιο Α3 στην περιοχή του Ρουπακίου και το Αντλιοστάσιο Α5 στην περιοχή Τραγάνι Αμαλιάδας.

 

Απαιτεί το 30% της οφειλής

Την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκαν στην Τρίπολη με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΗ, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος ρύθμισης της οφειλής, στη βάση του να είναι προς το συμφέρων και των δύο πλευρών. Ωστόσο, έλαβαν αρνητική απάντηση από τον Γενικό διευθυντή στο προχωρήσουν σε διαδικασία ρύθμισης, από τη στιγμή που το ποσό της οφειλής έχει πλέον διογκωθεί. Μοναδική παραχώρηση από την πλευρά της ΔΕΗ για να προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία ρύθμισης, είναι να καταβληθεί το 30% της συνολικής οφειλής, δηλαδή περίπου 350.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν έχει στην διάθεσή του ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων.

Και φυσικά είναι αδύνατο να τα έχει ο Οργανισμός, από την στιγμή που οι αρδευτές- μέλη του ΤΟΕΒ έχουν οφειλές προς τον Οργανισμό που ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ!

Ως εκ τούτου δεν επήλθε καμία συμφωνία και μόλις δύο ημέρες μετά την συνάντηση κοινοποιήθηκαν οι εντολές για την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Μία απόφαση που τινάζει στον αέρα την αρδευτική περίοδο, που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα περίπου μήνα. Και έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, θα βρεθούν μετέωροι και όσοι αρδευτές καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους.

‘Τελείωσαν τα ψέματα’

Οι συστηματικοί κακοπληρωτές, παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει σωρεία ειδοποιητηρίων από τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων, δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί στο ελάχιστο και δεν έχουν καταβάλλει ούτε μέρος των οφειλών τους, κατά συνέπεια δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αυτό το σημείο και οι οφειλές προς των Οργανισμό καθώς και οι οφειλές του Οργανισμού προς την ΔΕΗ έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Αυτό σκοπεύει να το αλλάξει πλέον ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων και με χθεσινή του απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο ξεκαθαρίζει ότι στο εξής θα αρδεύονται μόνο όσοι πληρώνουν και ξεκινά άμεσα αποκλεισμός στις βάνες των κακοπληρωτών.

«Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να λειτουργήσει το έργο. Δυστυχώς δεν πληρώνει κανείς, αλλά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, τα ψέματα τελείωσαν και δεν θα ποτίσει κανείς από αυτούς που δεν πληρώνουν. Είναι ξεκάθαρο ότι θα τους κάνουμε αποκλεισμό γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Προτεραιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, είναι το συντομότερο δυνατό να συγκεντρωθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στο 30% της οφειλής προς την ΔΕΗ, προκειμένου να καταβληθούν και να γίνει ρύθμιση, ώστε να διασωθεί και το αρδευτικό έργο.

Όλη η επικαιρότητα