Ηλεία

Ηλεία: Σημαντικά έργα βελτίωσης οδικού δικτύου

Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμα σημαντικά έργα που αφορούν τη βελτίωση του οδικού δικτύου, αναμένεται να περάσουν από την Οικονομική ΕΠιτροπη της Περιφέρειας Δυτικης Ελλάδας μεθαύριο, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτησή τους.

Το ένα έργο αφορά τη συντήρηση του οδοφωτισμού του επαρχιακού οδικού  δικτύου της Ηλείας, έργο αρχικού προϋπολογισμου 50.000 ευρώ περίπου και το άλλο έργο είναι η έγκριση της διακήρυξης του διαγωνισμού για τη συντήρηση, τη βελτίωση και την άρση της επικινδυνότητας της Εθνικής Οδού Πάτρας-Τριπόλεως, έως τα όρια  της Αρκαδίας και των κλάδων της. Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει αρχικό προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ και στοχεύει στο αναβαθμίσει δραστικά την εικόνα του δρόμου ενόψει χειμώνα.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο Ηλείος αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Παναγιώτης Μπράμος, τα δύο έργα αποτελούν συνέχεια των διαρκών παρεμβάσεων που γίνονται από την περιφερειακή αρχή στο οδικό δίκτυο, με πρώτιστο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε την ΕΟ Πάτρας-Τριπόλεως σε ικανοποιητική κατάσταση, διότι είναι ένας δρόμος που ενώνει την Ηλεία και την Αχαΐα με την Αρκαδία και χρησιμοποιείται αρκετά από τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα όσους μένουν στα ορεινά και ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Παράλληλα, επιδίωξή  μα είναι να μπορέσουμε σταδιακά να αποκαταστήσουμε πλήρως τον φωτισμό στους δρόμους της Ηλείας, για να αποτρέψουμε νέα ατυχήματα και να βελτιώσουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Μπράμος.

Όλη η επικαιρότητα